GAŠPAR GAŠPAR PRI BRŽANU Z DVEMA FUNKCIJAMA: Eno opravlja brezplačno, drugo za 2000 evrov neto mesečno

Koper

Nekdanji svetovalec koprskega župana Borisa Popoviča in direktor Marjetice Koper Gašpar Gašpar Mišič ima pri novem koprskem županu Alešu Bržanu dve funkciji, piše Delo. Postal je namreč njegov pooblaščenec za zastopanje interesov občine ter svetovalec v komunalnem podjetju Marjetica.

Obe funkciji je kandidat na zadnjih županskih volitvah v Kopru nastopil 11. januarja. Funkcijo pooblaščenca za zastopanje interesov koprske občine opravlja brezplačno. Bo pa 2000 evrov neto mesečno prejemal za funkcijo svetovalca v Koprski Marjetici. Funkcijo pooblaščenca bo opravljal do preklica, funkcijo svetovalca pa naj bi opravljal določen čas in sicer, štiri mesece, z možnostjo podaljšanja.

Mišič napovedal, da ga bo Bržan imenoval v komisijo za drugi tir

Mišič je kot svetnik liste Naš kraj postal edini pooblaščenec župana na področju investicijskih in infrastrukturnih projektov. Napovedal je še, da bo gotovo tudi član nove županove komisije za drugi tir, ki jo bo Bržan imenoval v kratkem. Namen komisije bo sodelovanje s pristojnimi občinskimi in državnimi službami v zvezi z gradnjo drugega tira.

Koprski župan sicer še ni imenoval podžupanov. Edina poklicna podžupanja naj bi bila Jasna Softič z Liste Aleša Bržana, drugi pa bodo funkcijo opravljali nepoklicno. Kot še piše časnik, so med resnimi kandidati Maja Tašner Vatovec, Patrik Peroša, Olga Franca in Ondina Gregorich Diabate. Vodja županovega kabineta pa naj bi postala Nina Trampuš, ki je z včerajšnjim dnem prenehala funkcijo piarovke na piranski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  25 .01. 2019 ob  13: 50
kam bo dal Olgo Franca ki je držala vrečo Popoviču in Časarju ko so pokradli Luko?
vseved |  25 .01. 2019 ob  10: 59
10
Edino kar se je v kopru spremenilo je žep ki ga je treba napolnit.
Komunisti, povsod so |  24 .01. 2019 ob  16: 32
23
Tretja funkcija -- ta je ta sladka.
Lili |  24 .01. 2019 ob  15: 57
32
Toliko o obljubljenih spremembah! Vsi so enako krvavi pod kožo, z Bržanom na čelu! To je samo dokaz, da cilj opravičuje sredstva!
galeb |  24 .01. 2019 ob  14: 15
59
Hahaha. Takoj po volitvah so novinarji vprašali Bržana, če ga je Mišič podprl zato, ker si spet želi biti direktor Marjetice. Bržan: "Mišič svoje podpore ni z ničemer pogojeval." In zdaj - kakšno naključje, a ne? Hehe. In to je šele prvi nateg. Še bo lušno :)
Črni |  24 .01. 2019 ob  13: 50
-11
Bomo vidli kaj bo, samo srečno MOK......