FURS REŠIL DILEMO, KI JE RAZBESNELA SLOVENCE: Za Krisove donacije obstaja preprosta rešitev

Slovenija

Včerajšnje poročanje nekaterih medijev o obdavčitvi donacij zbranih za fantka Krisa, ki se je začelo z objavo prispevka v časniku Delo, je, kot smo že poročali, razbesnelo Slovenijo. Kljub temu da so v društvu Palčica Pomagalčica, ki je zbiralo donacije, zagotovili, da bodo za nastalo situacijo našli rešitev, je prvotna novica obkrožila družbena omrežja in državljani so gnev znesli nad "nehumano državo", zaradi česar se je zjutraj oglasil tudi premier Marjan Šarec. Zdaj mirijo strasti na Finančni upravi RS, kjer so celo predlagali najbolj elegantno rešitev primera.

Tudi na davčno upravo se je očitno vsulo ogromno vprašanj glede obdavčitve zbranega denarja za malega Krisa, zato so se na Fursu odločili, da pojasnijo zadevo.

Sprva so zapisali, da podpirajo dobrodelnost in verjamejo, da bo akcija uspešno izvedena brez davčnih obveznosti. Pojasnili so, da v primeru, če humanitarno društvo nakaže sredstva posamezniku, davka ni.

Če pa društvo humanitarnega statusa nima, lahko sredstva nakaže drugi organizaciji, ki ima tak status. Ta nato nakaže sredstva posamezniku in tak denar ni obdavčen.

Na Fursu so dodali še, da se je stiska dečka Krisa dotaknila tudi njih kot posameznikov, zato so mnogi med njimi v tej dobrodelni akciji pomagali po svojih močeh in lastni volji.

Fursova objava na Facebooku

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  04 .10. 2019 ob  13: 42
-5
Upam, da bo Kris dobil zdravilo, za kar se je denar tudi zbiral.
Ne bomo pa nikoli vedeli koliko denarja se je v resnici zbralo .