DAVEK ZA KRISOVE STARŠE? V društvu Palčica Pomagalčica ostro zanikali navedbe medijev

Koper

Kot blisk se je danes popoldne v slovenskih medijih razširila novica, da malemu Krisu oziroma njegovim staršem grozi obdavčitev za znesek, ki bi ga prejeli za plačilo zdravila in ki ga je zbiralo koprsko društvo Palčica Pomagalčica, in sicer naj bi na koncu država pobrala kar 1,9 milijona evrov. A Larisa Štoka iz omenjenega društva, kjer naj bi pravzaprav tičala tudi težava, saj društvo ni registrirano kot humanitarno, je za naš portal navedbe medijev ostro zavrnila. Kot je zagotovila, imajo vse zakonsko urejeno tako, da od zbranega zneska niti en cent ne bo romal drugam, kot v pomoč otrokom.

 

Kot nam je pojasnila Štoka, jo je objava informacij, da naj bi društvo doživelo davčni zaplet, močno presenetila in tudi razjezila. Navedbe v medijih naj bi tudi zelo prizadeli Krisovo mamo, Ano Jerak.

A kot pravi Štoka, ne bi nikoli dovolili, da bi se kaj takega v resnici zgodilo, saj so pomoč oziroma nasvete, kako celotno zadevo izpeljati, poiskali pri pravnih strokovnjakih. Poudarila je še, da pri zgodbi zbiranja denarja za Krisa, zares prav vsi zasledujejo isti cilj, pomagati otroku. "Dokazali bomo, da se znamo pogovarjati," je zavrnila kakršnekoli zaplete.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  03 .10. 2019 ob  19: 22
-19
Danes sem na ograji hotela Adria opazil plakat z Krisovo zahvalo za pomoč. Se tudi to financira iz prostovoljnih prispevkov ?