PREMIER ŠAREC MIRI STRASTI: "Verjemite, da zagotovo ni v interesu nikogar normalnega, da bi želel na vsak način pobrati ta davek"

Slovenija

Potem ko se je včeraj v medijih pojavila novica, da društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki strogo pravno-formalno gledano ni humanitarna organizacija, zaradi česar bi morali plačati davek od donacij za dečka Krisa, se je Slovenija zopet dvignila. Tokrat je svoj gnev zlila nad nehumanostjo države, ki pa očitno (še) ni imela ničesar pri tem, saj je Larisa Štoka iz omenjenega društva za naš portal že včeraj pojasnila, da pogovori, kako rešiti pravno zagato, že intenzivno potekajo. Danes zjutraj se je oglasil tudi sam politični vrh. Premier Marjan Šarec miri strasti in pravi, da ga ni normalnega človeka, ki bi iz te zgodbe pobral davek.

Kot je na svojem Facebook profilu zapisal Šarec, so ga uporabniki zasuli z zasebnimi sporočili glede obdavčitve društva, ki zbira denar za Krisa. "Nekateri me zmerjate, drugi preklinjate državo in govorite, da bi mi radi pobrali davek od donacij," je opisal in pozval ljudi, naj se najprej vsi skupaj umirimo in pogledamo, kaj je na stvari.

Dobro jutro, zasuli ste me z zasebnimi sporočili glede obdavčitve društva, ki zbira denar za Krisa. Nekateri me...

Posted by Marjan Šarec on Thursday, October 3, 2019

Dodal je, da ne bo razpravljal, zakaj je društvo v akcijo zbiranja donacij šlo brez statusa humanitarne organizacije, a poudaril, da "zagotovo ni v interesu nikogar normalnega, da bi želel na vsak način pobrati ta davek." Šarec je tako naročil, da vsi skupaj poiščemo možno rešitev za nastalo situacijo.

V društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki so že pojasnili, da so se zaradi zapleta obrnili na Center nevladnih organizacij Slovenije. "Že v začetku naslednjega tedna se bomo sestali in skupaj preučili davčne posledice. Zgolj dejstvo, da naše društvo še ni ustanovljeno eno leto, namreč po našem mnenju ne more biti razlog za to, da smo obravnavani drugače kot tista društva, ki delujejo več kot eno leto," pravi predsednica, Larisa Štoka.

ZA KRISA IN KRISOVE PRIJATELJE Glede obdavčitve lahko povem, da smo se obrnili na Center nevladnih organizacij...

Posted by Larisa Štoka on Thursday, October 3, 2019

Obljubili so, da bodo še naprej delovali transparentno in zagotovili, da se ne izogibajo ničemur. Hkrati so priznali, da je bila akcija zanje velik zalogaj, "od tu naprej pa bomo sprotno razreševali problematiko, s katero se bomo soočili, pa najsi bo davčne ali druge narave." Še enkrat so poudarili, naj ljudje verjamejo, da bo ves denar šel za zdravilo Krisa in za otroke, ki potrebujejo našo pomoč.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija