ENEGA NAJVEČJIH FESTIVALOV INMUSIC PRI SOSEDIH LETOS NE BO: To so razlogi (FOTO)

Svet

Zagrebškega festivala INmusic letos ne bo, so danes sporočili organizatorji na družbenem omrežju Facebook. Kot razlog za odpoved enega od največjih glasbenih festivalov na Hrvaškem so navedli posledice pandemije covida-19, vojne v Ukrajini, inflacije in vsesplošne negotovosti. Obenem so izrazili upanje, da se bo INmusic vrnil naslednje leto.

"Zelo smo si prizadevali, da bi festival INmusic potekal tudi letos, a vas na žalost moramo obvestiti, da festivala INmusic v letu 2023 ne bo," so organizatorji zapisali na Facebooku.

Pojasnili so, da v trenutnih okoliščinah ni bilo mogoče pripraviti najboljšega možnega mednarodnega festivala glasbe v živo za ceno vstopnic, ki so jih določili v skladu s finančnimi omejitvami lokalnega občinstva. Poudarili so, da se niso hoteli odreči nobenemu od načel, ki INmusic dela takšnega, kakršen je, zato so se odločili, da se osredotočijo na stabilnost festivala v prihodnosti.

Objavil/a INmusic festival dne Ponedeljek, 13. februar 2023

"Upamo, da bo 16. izdaja festivala INmusic potekala v letu 2024 in da vam bomo lahko v naslednjih mesecih sporočili njegov datum," so dodali.

Festival, ki poteka na jezeru Jarun v hrvaški prestolnici, se je nazadnje odvijal junija lani. Tedaj so ga po enoletnem premoru zaradi pandemije covida-19 izjemoma podaljšali s tri na štiri dni. Kot glavna imena so nastopili The Killers, Nick Cave & Bad Seeds, Deftones in Kasabian.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija