DRUGI MLADI VAL FESTIVAL V LUCIJI: Plima ustvarjalnosti in energije ne le mladih izvajalcev in udeležencev

Piran

Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran tudi letos organizirajo Mladi Val festival, ki se bo zgodil 21.6.2019 v Parku Sonce Lucija s pričetkom ob 17.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi lokalnih mladinskih organizacij in društev, mreženju mladih, ustvarjalnemu preživljanju prostega časa ter oživitvi mladinskega organiziranja. Mladinski tržnici s predstavitvijo sodelujočih bo sledil koncert obalnih skupin Noair, Drill & Masayah ter Jazz band GŠ Piran.

Pred desetimi (in več) leti so se mladinske prireditve v našem okolju dobesedno vrstile, pravijo organizatorji festivala. Mladi so se družili na koncertih, tekmovanjih pandola, študentje so se angažirali ob različnih prireditvah, celo kot organizatorji mednarodne poletne šole za mlade violiniste. Mladi Val Festival je torej budnica, trenutek oživitve vseh teh mladinskih potencialov: koncertov, galerij in ateljejev na odprtem, najrazličnejših ustvarjalnih delavnic, športnih dogodkov, do oživljanja kulturne dediščine.

Mladi val festival organizirajo Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran in območna izpostava Javnega sklada kulturnih dejavnosti RS Piran kot priložnost za tukajšnje mlade, manj znane ali celo anonimne ustvarjalce. Ne le glasbenike iz še neuveljavljenih glasbenih skupin, za katere drugod na odrih ne najdejo prostora - nemalo lokalnih organizacij in društev uspešno deluje, dodajajo organizatorji.

Prepoznali so potencial Parka sonce v Luciji, kot prostora za kreativno preživljanje prostega časa, kot prireditvenega prostora v povezovanju vseh teh mladih akterjev. "Skupna predstavitev glasbenikov, umetniških ustvarjalcev, ekologov, ljubiteljev kulturne dediščine – pandola, do eksplozivnih navdušencev skejtanja naj privabi in vzpodbudi prav tako mlade obiskovalce," si želijo.

Letos festival sovpada z mednarodnim dnevom glasbe, zato bo ob tej priložnosti Mladi Val Festival ena izmed točk Muzofilskega praznika glasbe, ki bo na isti dan potekal po celotni slovenski obali. 21.6. je med drugim tudi Mednarodni dan rolkanja, zato bodo tudi "Skate" aktivnosti na festivalu v znamenju njihovega praznika.

Program Mladi Val Festival:

Mladinski tržnica - predstavitev mladinskih organizacij, 17.00 – 20.00

Predstavili se bodo: ŠIMC - Mladinski EPIcenter Piran, Klub študentov občine Piran, Mortis Gallery – Tine Dekorti art., Studio ReObscura, društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod morskih viharnikov Portorož.

Aktivnosti, delavnice:

Zveza društev igre Pandolo Slovenije in KDSI Punta Piran: predstavitev igre pandolo,

Hoops from Herc: Predstavitev HulaHop-a,

Lucija Snakes skateboard klub: Tekmovanje v Skateboardu (»Go Skateboarding day«).

V času Mladi val festivala bo Neodvisni obalni radio zbiral izjave in intervjuje s prizorišča, Vili in ve pa bodo festival video dokumentirali.

Koncerti obalnih skupin, 20.00 – 22.30

NoAir (Koper),

Drill (Izola)

Masayah (Ankaran)

Jazz Band Glasbene šole Piran (Piran)

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija