DRAMA V PROSTORIH SOCIALNE SLUŽBE: Moški skoraj zadušil 17-mesečno hčerko

Kronika

Prava drama se je odvijala v sredini tedna v prostorih občinske socialne službe. Še pravočasno so ukrepali tržaški policisti, ki so preprečili, da bi se zgodilo še kaj hujšega.

Fotografija je simbolična. 

V sredo so v prostorih občinske socialne službe moškemu zaradi nasilnega obnašanja odredili prepoved približevanja družini. Sledil je njegov izbruh upora. Začel je namreč kričati na socialno asistentko, obenem pa je s silovitimi udarci vrgel na tla nekatere dele pohištva, med njimi tudi pregrade, ki naj bi služile preprečevanju okužb s covidom-19, poroča Primorski dnevnik.

Ko so zaslišali krike socialne delavke, so prihiteli policisti, v tistem pa je moški iz ženinih rok iztrgal 17-mesečno hčerko in jo uporabil kot živi ščit ter prisotne svaril, naj se ne približajo. Pri tem je začel nevarno stiskati k sebi deklico in ji stiskal vrat tako močno, da ni mogla več dihati, prav tako jo je tudi suval, poroča časnik.

Ker moški ni želel popustiti, so bliskovito ukrepali policisti in najprej osvobodili deklico, nato pa prijeli moškega ter ga odpeljali v zapor. 17-mesečno deklico so pregledali v pediatrični bolnišnici, kjer so ugotovili, da ni utrpela resnih poškodb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  17 .01. 2021 ob  13: 58
za otroke gre, bi rekli oni z desne