DOMAČI SPECIALITETI ZA MONDENI LUKSUZ: Piranska sol in oljčno olje

Koper

Minuli konec tedna so Koper obiskale tri potniške ladje. Včeraj je pripotovala luksuzna lepotica Seven Seas Explorer. Na ladji so pod vodstvom svetovno priznanega chefa Kathryn Kelly pripravili gastronomski izlet in eksluziven kuharski tečaj. Med sestavinami so uporabili piransko sol in oljčno olje koprskega oljkarja Vanje Dujca. Gostje so bili nad istrsko gastronomijo navdušeni. Eden od gostov je pripomnil, da je pri nas jedel boljše kot v Barceloni, ki slovi po najboljših restavracijah.

Potniška ladja Seven Seas Explorer pluje šele od 14. julija, ko so jo splavili iz italijanske ladjedelnice Fincantieri. Prvo potovanje je začela v Monaku. V dolžino meri 223 metrov. Ima 14 palub in sprejme 750 potnikov s 650 člani posadke. Za deset dni križarjenja je potrebno odšteti od 7.500 do 40.000 evrov. Včeraj se je prvič ustavila v Kopru.

Potnikom je na voljo all inclusive ponudba. Bari, restavracije, gledališče, igralnice so na najvišjem nivoju. Med ostalo ponudbo jim omogočajo izlete po Sloveniji. Velik poudarek je na kulinariki, saj so petični gostje veliki gurmani.

Ladja bo prvo križarjenje zaključila danes v Benetkah. V Koper se ponovno vrača v četrtek, kjer bo njen prvi postanek v okviru desetdnevnega križarjenja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija