DOGODEK, KOT GA NA OBALI ŠE NI BILO: V Koper prihaja državni turnir v klasičnem pikadu

Koper

V soboto bo v Kopru potekal državni Rang turnir v klasičnem pikadu. Letos se bo tekmovanje prvič odvilo na Obali po zaslugi koprskega pikado kluba. Gre za tekmovanje v klasičnem pikadu, ki se od elektronskega razlikuje po strožjih pravilih tako glede igre kot glede posebnega kodeksa oblačenja, ki se od tekmovalcev zahteva. 

Državni Rang turnir klasičnega pikada je v slovenskem prostoru največji in najpomembnejši dogodek v pikadu, saj se na njem zberejo vsi najboljši slovenski igralci pikada in se borijo za naslov državnega prvaka. Dogodek se je prejšnja leta odvijal pretežno v Vzhodni Sloveniji, letos pa se bo po zaslugi obalnih pikaderjev odvil v Kopru. Tekmovanje bo potekalo na Pristaniški ulici 4 (bivša Soča, 1. nadstropje, kjer je bila nekoč trgovina Oviesse).

"Pri pikadu poznamo dve vrsti le-tega; elektronski in klasični pikado," nam razloži Marjan Stepančič iz Pikado kluba Obala. Klasični pikado je od elektronskega "bolj prefinjen", pravila so jasno določena, prav tako pa je pri igranju le-tega potreben poseben "dress code". "Klasični pikado je športna panoga, ki bo najverjetneje postala tudi olimpijska disciplina," še dodaja Stepančič.

Objavil/a Pikado Klub Obala dne Petek, 03. september 2021

V Pikado klubu Obala so si ob organizaciji državnega turnirja zastavili še en pomemben cilj. In sicer, športni pikado želijo približati prav vsem. Ustanoviti želijo žensko pikado ekipo, urediti prostore, v katerih bi dostop do igranja pikada imeli tudi invalidi, hkrati pa želijo kot trenerji pikada delovati tudi v šolah in ta šport približati mlajšim generacijam.

URADNO!!!! ZGODOVINSKI IN VELIK DAN ZA PIKADO NA OBALI!!! Še nikoli do sedaj v zgodovini Slovenije se ni zgodilo, da...

Objavil/a Pikado Klub Obala dne Sreda, 01. september 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija