DO NADALJNJEGA OBČINSKI SVET V HOTELU DELFIN: Sejna soba nima urejenega dostopa za gibalno ovirane osebe

Izola

Ustanovna seja novega sklica izolskega občinskega sveta, ki bo prihodnji četrtek, kot tudi vse seje do nadaljnjega, bodo potekale v prostorih Hotela Delfin in ne v sejni sobi občinskega sveta, kot je to bilo do sedaj. Tam namreč trenutno ni urejen dostop za gibalno ovirane osebe, med katerimi je tudi izvoljeni svetnik Dušan Ambrož z Liste Mef in Izolani, ki se tako ne bi mogel udeleževati sej. Z vprašanjem, kako nameravajo urediti to problematiko, smo se obrnili na Občino Izola.

Z izolske občine so nam odgovorili, da so v iskanju najprimernejše rešitve za ureditev dostopa gibalno oviranim osebam v sejno sobo občinskega sveta. "Aktivnosti potekajo že nekaj časa, ves čas pa pri iskanju rešitve optimalnega dostopa sodeluje tudi g. Ambrož. Ravno te dni pa je bila zaključena prilagoditev sanitarnih prostorov ob sejni sobi na Kristanovem trgu 1," je v odgovoru zapisala podsekretarka za razvoj kadrov in komuniciranje na Občini Izola Martina Miklavčič Šumanski.

Seje občinskega sveta bodo do dokončne ureditve dostopa gibalno oviranim osebam do sejne sobe "potekale v prostorih hotela Delfin, kjer bo nameščena podobna oprema za glasovanje, kot je obstoječa, prav tako bo podobna postavitev sedežev s ciljem, da bi delo občinskih svetnikov potekalo nemoteno."

Stavba sejne sobe izolskega občinskega sveta

Za komentar v zvezi s to problematiko smo prosili tudi novoizvojenega izolskega župana Danila Markočiča"Skrb za ranljive družbene skupine je bil eden od pomembnih delov mojega programa. Že dolga leta je znano dejstvo, da občinske stavbe niso prilagojene nemotenemu dostopu invalidom. V preteklosti so se težave z dostopom gibalno oviranih občanov do občinskih uradov in celo glede sej občinskega sveta reševale improvizirano. Po primopredaji in prevzemu županskih nalog bom zato naročil sodelavcem v občinski upravi, da s pomočjo upravljalca občinskih stavb to zagato v čim krajšem času trajno rešijo," je obljubil Markočič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kaslc |  14 .12. 2018 ob  10: 38
-2
To se je vedelo že ob priglasitvi liste .Čista provokacija Mefa za lažjo dosego svojih ciljev.Tako ali tako ga bo izkoristil in izpljunil.
Nevem kaj zdaj rabi.sinovi so že dobili občinska neprofitna stanovanja, njihove žene službe v občinski upravi?
Že prejšni zastopnik liste se je umaknil ko je uredil svoje privatne zadeve na svetilniku.(Ga pozdravlja zobotehica iz Markovca.)
Seje imajo lahko tudi v prostorih liste izolanov kot so jih imeli do sedaj pri kupčkanju in dogovorih za položaje.
Lahko pa bi bil še podžupan , bomo spremenili še občino. Nadzornik stanovanjske v Postonjski .Nebo mogel priti v manziolijevo palačo in palačo Besenghi ,stem prikrajšan za kulturnodružbeno dogajanje.
Na tak načim obnovimo in dogradimo pol občine in Izola preide iz svoje zaostalosti v najbolj napredno in moderno mesto .prehitimo še Koper.
Oni z enim dvigalom ,mi z najmanj z petimi.