DiCaprio daroval milijone za nepalske tigre

Hollywoodski zvezdnik Leonardo DiCaprio ima čut za živali, saj je daroval tri milijone ameriških dolarjev za pomoč pri reševanju ogroženih tigrov v Nepalu. Denar je namenil okoljevarstveni organizaciji World Wildlife Fund (WWF), ki ima cilj do leta 2022, ko bo naslednje leto tigra, bistveno povečati število tigrov v Nepalu.

39-letni igralec je v sporočilu izrazil upanje, da bo darovani denar pomagal, da se doseže podvojitev števila tigrov v Nepalu. Nepalski tigri so sicer ogroženi, največjo grožnjo pa predstavljata divji lov in uničevanje njihovega življenjskega prostora, poroča britanski BBC.

Donacija zvezdnika bo pomagala okrepiti patrulje za boj proti divjemu lovu ter zaščititi in obnoviti območja v Nepalu, kjer se tigri parijo. DiCaprio je donacijo izvedel preko svoje dobrodelne fundacije, ki je doslej pomagala pri povečanju števila tigrov v nepalskem nacionalnem parku Terai Bardia z 18 na 50.

DiCapriova fundacija si sicer po lastnih navedbah prizadeva zaščititi "zadnje divje kotičke Zemlje in spodbujati harmonično razmerje med človeštvom in naravnim svetom".

Deli novico: