DANES PRVI PREDOBRAVNAVNI NAROKI V ZADEVI MARINA: Koprsko sodišče Racmana zaradi nedosegljivosti izločilo iz sojenja

Kronika

S prvimi predobravnavnimi naroki danes na Okrožno sodišče v Kopru prihaja zadeva Marina. Tožilstvo obtoženim očita povezovanje v hudodelsko združbo za namen izkoriščanja prostitucije, med skupno 19 obtoženimi - 18 fizičnimi in eno pravno osebo - pa ne bo Sergeja Racmana, ki ga je sodišče zaradi njegove nedosegljivosti izločilo iz sojenja.

Jože Kojc pred začetkom današnjega sojenja

Obtoženi naj bi v zvezi z delovanjem kluba Marina v Ajševici pri Novi Gorici, povezani v hudodelsko združbo, od 1. avgusta 2014 do 23. januarja letos za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina, ki deluje v okviru družbe Cratos, ki jo lastniško obvladujeta Jože Kojc iz Spodnje Korene in Mariborčan Dejan Šurbek, ki sta še v priporu. S pripora se bo o krivdi poleg Kojca in Šurbka izrekla še Vesna Ternovec, ki naj bi po pisanju Primorskih novic poleg omenjene dvojice in Racmana imela ključno vlogo pri ponujanju spolnih storitev.

Vpletenosti v hudodelsko združbo je bil kot prvoobtoženi obtožen tudi poslovnež Sergej Racman, ki je tako kot Kojc in Šurbek solastnik družb, ki so upravljale klub Marina, vendar je sodišče postopek zoper Racmana zaradi njegove nedosegljivosti izločilo in bo dokončan posebej.

Proti Racmanu je sodišče konec julija v preiskavi v tej zadevi odredilo pripor, a se Racman tam ni zglasil. Za njim je sicer še vedno razpisana mednarodna tiralica. Avgusta je Racmanova tedanja odvetnica Nataša Pirc Musar sporočila, da Racman ni na begu in se ugotavljanju odgovornosti ne izmika, vendar se želi zagovarjati "na način, ki mu bo omogočal ohranitev dostojanstva". Pri tem je odvetnica tedaj navedla, da se Racman ni zglasil v priporu, ker od leta 2010 živi v tujini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija