NA KOPRSKEM SODIŠČU TA TEDEN ZADEVA MARINA: Med obdolženimi ni poslovneža Racmana, iščejo ga z mednarodno tiralico

Kronika

Na koprskem sodišču sta za ta teden razpisana predobravnavna naroka v zadevi Marina, povezani z zlorabo prostitucije. Med obdolženimi pa ni poslovneža Sergeja Racmana, za katerim je še vedno razpisana mednarodna tiralica.

Na seznamu obdolženih v zadevi Marina, za katero je koprsko sodišče razpisalo predobravnavne naroke, ni poslovneža Sergeja Racmana, za katerim je policija že pred meseci razpisala mednarodno tiralico. Sodišče je namreč postopek zoper Racmana zaradi njegove nedosegljivosti izločilo in bo dokončan posebej.

Tožilstvo obtožene - skupaj z Racmanom gre za 18 fizičnih in eno pravno osebo - v zvezi z delovanjem kluba Marina v Ajševici pri Novi Gorici bremeni, da so, povezani v hudodelsko združbo, od 1. avgusta 2014 do 23. januarja letos za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina, ki deluje v okviru družbe Cratos, ki jo lastniško obvladujeta Jože Kojc iz Spodnje Korene in Mariborčan Dejan Šurbek. Vpletenosti v hudodelsko združbo je bil kot prvoobtoženi obtožen tudi Racman, ki je tako kot Kojc in Šurbek solastnik družb, ki so upravljale klub Marina. Kojc in Šurbek sta v priporu.

Avgusta je Racmanova tedanja odvetnica Nataša Pirc Musar sporočila, da Racman ni na begu in se ugotavljanju odgovornosti ne izmika, vendar se želi zagovarjati "na način, ki mu bo omogočal ohranitev dostojanstva". Pri tem je odvetnica tedaj navedla, da se Racman ni zglasil v priporu, ker od leta 2010 živi v tujini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija