ČRNE NAPOVEDI WHO ZA EVROPO: Kmalu občuten pritisk na bolnišnice, do marca 2022 pa toliko smrti!

Svet

Evropa ostaja v primežu pandemije covida-19. Prejšnji teden so v povprečju na dan zabeležili skoraj 4200 smrti zaradi covida-19, skupno je covid-19 v Evropi doslej terjal 1,5 milijona življenj, do marca bi lahko regija dosegla mejnik več kot dva milijona smrti, so danes sporočili iz urada Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za Evropo.

Številno smrtnih primerov se je od konca septembra podvojilo, takrat so v povprečju na dan poročali o 2100 smrtih.

Pri WHO napovedujejo, da bo 25 držav kmalu občutilo izjemen pritisk na postelje v bolnišnicah, v 49 od 53 držav pa bodo do marca občutili tudi izjemen pritisk na intenzivno nego. Glede na trenutne trende bi do začetka pomladi covid-19 lahko terjal skupno 2,2 milijona življenj.

"Da bomo lahko živeli s tem virusom in nadaljevali naš vsakdan, moramo zasledovati pristop cepivo plus. To pomeni standardni odmerek cepiva, poživitveni odmerek, če je priporočen, in v našo normalno rutino vplesti preventivne ukrepe," je dejal direktor WHO za Evropo Hans Kluge.

Prepričan je, da še nismo prepozni, da preprečimo nepotrebno tragedijo izgube življenj in da omejimo motnje gospodarstva to zimsko sezono.

Pri WHO pojasnjujejo, da je za slabo epidemiološko sliko v Evropi med drugim kriva različica delta, dodaten razlog so tudi številne države, ki v covidu-19 ne vidijo več grožnje in so sprostile ukrepe, ter večje skupine ljudi, ki še niso cepljeni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  23 .11. 2021 ob  18: 25
-2
18 st.je kuga vzela miljone zivljenj,takrat ni blo zdravila.
V teh modernih casih imamo priloznost razumet boljse zgodovino