CASAPOUND ZMAGALA PROTI FACEBOOKU: 800 evrov za vsak dan, ko stran ni delovala

Svet

Italijanska neofašistična stranka CasaPound je zmagala v pravnem sporu proti Facebooku. Sodišče v Rimu je namreč ugodilo njeni pritožbi in odločilo, da mora spletni velikan nemudoma znova aktivirati stran neofašistične stranke, CasaPoundu pa plačati še odškodnino, so sporočili iz stranke. Facebook je sporočil, da je z razsodbo seznanjen.

Facebook je uradno stran CasaPound in tudi stran neofašistične stranke Forza Nuova odstranil septembra zaradi širjenja sovražnega govora. CasaPound je zaradi tega vložila pritožbo na sodišču v Rimu, ki je odločilo, da mora Facebook nemudoma znova aktivirati njeno stran. Poleg tega bo moral Facebook odšteti 800 evrov za vsak dan, ko stran ni delovala, kar je skupno več kot 70.000 evrov, ter dodatnih 15.000 evrov za sodne stroške, piše Primorski dnevnik na svoji spletni strani.

Facebook je po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sporočil, da je z razsodbo seznanjen in da jo bodo preučili.

CasaPound in Forza Nuova sta manjši stranki, ki sta na zadnjih parlamentarnih volitvah prejeli po manj kot odstotek glasov. Po družbenih omrežjih pogosto širijo večinoma sovražna sporočila do tujcev. Konec lanskega in v začetku letošnjega leta je CasaPound pripravila shoda v Trstu in Gorici.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija