MAGIČNA JESEN V CENTRU: Butik testenin PAŠTA - ljubezen na prvi ugriz

Koper

Vstopili smo v Magično jesen in danes vam predstavljamo že drugo izmed prodajaln, ki bogatijo raznoliko trgovsko ponudbo starega mestnega jedra v Kopru. To je Pašta, butik testenin. V njem najdete pašto na sto in en način: za najljubši obrok, za darilo, za na pot ... Ste že okusili dobrote iz Paštinega butika? Sodelujte v nagradni igri in se potegujte za gurmansko nagrado. Zagotavljamo vam ljubezen na prvi ugriz.

S Pašto nisi nikoli lačen

Vez med človekom in hrano je nekaj prvinskega, nekaj, kar nosimo s seboj od samega začetka. Ni čudno torej, če se toliko novih zgodb suče prav okrog hrane. In med nami je veliko tudi takih, ki skrivamo nekakšno svojevrstno ljubezen do nje. Neuresničeno, neizživeto, morda le redko odkrito v zavetju družine ali prijateljev.

No, pa nam vseeno ni treba veliko nazaj, da bi se spomnili dobre hrane, ki je preprosta, domača, okusna, predvsem pa primerna za vsak dan in enostavno pripravljena.

To so vrata, ki vas ločijo od zakladnice domačih testenin (vhod na Staničev trg, Pristaniška 21, Koper)

Katera je najboljša?

Pašta! Saj res, pašto so delale že naše none. Pašto jemo povsod in brez nje si mnogi sploh ne predstavljamo prehrane. Imamo jo na mnogih jedilnikih, samostojno, kot prikuho, prilogo, …  s pšenično moko, z bolj zdravimi mešanicami, nadevano in še lahko naštevamo.

Izbira je pestra in barvita

PAŠTA, butik testenin, Pristaniška 21, vhod na Staničev trg, Koper, telefon: 05 620 97 34 ali 041 663 761, Facebook stran: Pašta Butik Testenin

Katera pa je najboljša? Kot iz topa bi ustrelili poznavalci: »Sveža!«. In res je. Sveža pašta je najboljša pašta, kar jih je. Si predstavljate rezance, ki se še niso sušili, pač pa ste jih skuhali takoj potem, ko so bili narezani? Ni boljšega, čeprav je zamudno in zahteva nekaj časa in truda.

Sveža pašta na krožniku, brez packanja?

Ali ste vedeli, da si svežo pašto lahko privoščite brez pomokanega pulta v kuhinji, brez umazanih rok, mesenja in rezanja …? Sprehodite se do Pašte, butika testenin, tja, do vhoda na Staničev trg, na Pristaniški 21 in si izberite svojo najljubšo svežo pašto. Brez truda in packanja si tako lahko privoščite najboljšo pašto. Tako, ki spomni na none in njihove najboljše jedi.

Pestra izbira vas čaka tudi pri sušenih testeninah, ki so včasih odlično darilo.

Narejena z ljubeznijo in iz skrbno izbranih sestavin

Pašta iz butika testenin je narejena po tradicionalni metodi iz skrbno izbranih sestavin. Rezanci in ravioli, pa tudi pašta za lazanjo, so narejeni iz valjanega testa, kar predstavlja pravo redkost pri nas. Enako velja za nadeve, ki se za raviole pripravljajo sproti, iz svežih sestavin in na način, kot jih pripravljamo doma. Morda se sliši smešno, a kdor se je že sam lotil izdelave, ve da tudi s pašto ni heca. Za pravo testo je potrebnih veliko izkušenj in brez kakovostnih sestavin seveda ne gre.

Domači ravioli, ljubezen na prvi grižljaj

Odprto: Od ponedeljka do petka od 9. do 17. ure, ob sobotah od 8 do 13. ure. Nedelje in prazniki zaprto.

Vedno sveže

Testenine v butiku testenin Pašta so narejene sproti. Včasih pravijo, da so kot v ribarnici, kjer dobijo nekaj rib in ko jih prodajo, dobijo druge. Nekako tako prodaja in izdelava poteka tudi v Pašti. Nekaj vrst raviolov je vedno na zalogi (pršut, tartuf, sir …), nekateri pa so v ponudbi le občasno, odvisno od sezone in drugih okoliščin (kopriva, šparglji, buča, losos, suhi paradižnik, špinača …). Enako velja za kanelone, ki v posodici pripravljeni čakajo, da jih samo odkrijete in položite v segreto pečico.

Pašta na sto in en način

V Pašti se trudijo, da je izbira vselej pestra, da je na izbiro vedno več vrst raviolov, kanelonov, njokov, fužov, pašte iz bele, pirine in polnozrnate moke, z jajci in brez njih, taka z ajdo, baziliko, s paradižnikom, čilijem, špinačo, sipino črnino, z rdečo peso ali drugimi dodatki. Pašto tudi sušijo, ker je taka primernejša za darila ali za zalogo in prenašanje v druge kraje.

Nekaj mnenj z družbenega omrežja Facebook:

Omake, vino, olivno olje in aromatične soli

Ponudbo dopolnjujejo s pestro izbiro omak in drugih dodatkov, s katerimi je lepo zaokrožiti okusen obrok ali lepo in uporabno gurmansko darilo. Če ne veste, kako bi pripravili pašto, imajo v Pašti vedno široko izbiro omak, od običajnega raguja, do tartufate, arrabiate, klasičnega pesta, omake iz bučk in drugih. Tistim, ki si omako radi skuhate sami, priporočajo popolnoma naravno, domačo šalšo kmetije Gramona, ki je primerna kot samostojna omaka ali vrhunska osnova za rdeče omake z dodatki.

Dobrega obroka brez vina seveda ni, zato so v Pašti svojo ponudbo testenin in omak dopolnili tudi z vini STeraS, ki jih pridelujejo Praprotnikovi. Refošk, Rose, Malvazija in drugi zaokrožijo obrok ali darilo.

Za nekaj več pa poskrbijo aromatične soli Barbasol, olivno olje s timijanom, Dukah, sol z oljkami in druge »pike na i«, kot jih imenujemo v butiku Pašta. Z njimi so okusi še bolj polni in naravni.

S pašto nisi nikoli lačen!

Regional v magični jeseni nagrajuje

Z malce sreče boste iz butika s testeninami PAŠTA domov nesli vse glavne sestavine za pravo gurmansko pojedino. Prodajalna PAŠTA vam namreč podarja testenine po vašem izboru v vrednosti 25 evrov.

Vse, kar morate storiti, je, da všečkate našo objavo o nagradni igri ter jo delite na svojem Facebookovem profilu. Na koncu ne pozabite najpomembnejšega - odgovoriti na nagradno vprašanje. Nagradno vprašanje se glasi: "Naštejte tri vrste pašte, ki jo lahko najdemo v trgovini PAŠTA?" Odgovore zapišite v komentar pod našo Facebook objavo, imena srečnih nagrajencev bomo sporočili v sredo, 2. novembra 2015, ob 12.00 uri. Srečno!

 

MAGIČNA JESEN V CENTRU: Tokrat vam podarjamo super okusno domačo pašto! Za pravo pojedino klik na članek, delite to...

Posted by Regional on Monday, November 2, 2015

Deli novico: