BREZ POSTANKA PREPLAVAL 131 KILOMETROV NA ODPRTEM MORJU! Soočal se je tudi s halucinacijami (FOTO)

Svet

29-letni Matthieu Bonne iz Belgije je nedavno postavil nov svetovni rekord v plavanju brez prestanka. S svojim izjemnim dosežkom je osupnil svet, ko je več kot dva dni plaval v grškem morju, preplaval 131 kilometrov, in to brez vsakršne pomoči ali opore, poroča The Brussels Times. Njegova neverjetna vzdržljivost in volja do uspeha sta ga pripeljali do izjemnega dosežka.

Med svojim podvigom v Korintskem morju med Peloponezom in celinsko Grčijo je Matthieu plaval neverjetnih 60 ur, 55 minut in 43 sekund, vse to brez enega samega postanka. Zadnji zamah, s katerim je postavil nov rekord, je dosegel v soboto zvečer na 131. kilometru svojega potovanja.

He’s off! Matthieu is om 10u plaatselijke tijd begonnen aan zijn poging om het record "The world's longest nonstop ocean swim" te proberen verbreken. Je kan hem volgen via matthieubonne.legendstracking.com

Objavil/a Matthieu Bonne dne Četrtek, 31. avgust 2023

Ta dosežek je postavil nove standarde v svetu plavanja v odprtih vodah in presegel rekord olimpijca Neila Agiusa, ki je junija 2021 preplaval 125 kilometrov v 52 urah in 10 minutah med Italijo in Malto.

Bonne je pred začetkom podviga priznal, da bo njegova največja preizkušnja zagotovo pomanjkanje spanca. A kljub temu se ni ustavil. Največji izziv pa mu je predstavljala hladna voda, ki mu je povzročila težave, kot so otekle ustnice in jezik. V enem trenutku je želel odnehati, vendar je kljub neznosni bolečini plaval še 20 ur. To vztrajnost je zaznamovalo tudi soočanje s halucinacijami med podvigom.

NEW WORLD RECORD for Matthieu! The longest nonstop ocean swim! 131km in 60 hours 55 minutes & 43 seconds!⚡️⚡️⚡️

Objavil/a Matthieu Bonne dne Sobota, 02. september 2023

Matthieu Bonne je s svojim neverjetnim dosežkom dokazal, da ni omejitev za tiste, ki sledijo svojim sanjam in ciljem. Svetovni rekord je zdaj njegov, in s tem je postal ikona vzdržljivosti in odločnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija