BO PADEL REKORD? Obisk Škocjanskih jam nad pričakovanji

Slovenija

V Parku Škocjanske jame kljub omejevanju dnevnega števila obiskovalcev načrtujejo, da bodo do konca leta našteli okrog 190.000 obiskovalcev, potem ko so jih lani 158.000, v rekordnem letu 2019 pa 201.000. Škocjanske jame je sicer v prvi polovici 2023 obiskalo več obiskovalcev kot v enakem obdobju leta 2019, je povedal direktor parka Stojan Ščuka.

"Na končno število bo zagotovo vplivalo tudi to, da smo lani in seveda tudi letos omejili obisk na 1200 ljudi na dan," je za STA povedal Ščuka.

Ta omejitev po njegovih besedah vpliva predvsem na število obiskovalcev v juliju in avgustu, ko imajo vsak dan razprodane vse zmogljivosti. Rekordnega leta 2019 so tako imeli samo v juliju in avgustu več kot 70.000 obiskovalcev, letos jih bo manj.

Dragi obiskovalci, Škocjanske jame si lahko v mesecu avgustu ogledate vsako ⌛️polno uro med 10. in 16. uro. Naj vas...

Objavil/a Park Škocjanske jame, Slovenija dne Ponedeljek, 31. julij 2023

"Kljub temu smo že na številki 127.000 obiskovalcev. Če se bo to nadaljevalo, bomo imeli do konca leta 190.000 obiskovalcev," je dejal.

V letu 2019 si je sicer Škocjanske jame ogledalo 201.000 obiskovalcev. V celotnem lanskem letu so v Škocjanskih jamah našteli 158.000 obiskovalcev, v prvem polletju letos 103.000

"Dejansko lahko rečemo, da že dosegamo cilj, ki smo si ga zadali - da bomo zmanjšali število obiskovalcev v sezoni in obisk razvlekli na vse leto," je dejal Ščuka.

Poleg Slovencev je med obiskovalci Škocjanskih jam letos največ Poljakov, Čehov, Avstrijcev, Nemcev, Nizozemcev in Madžarov.

Obiskovalci sedaj lahko kupijo vstopnice prek spleta, kjer je natančno označeno, ob katerih urah si je še mogoče ogledati Škocjanske jame. Za zadnjih 20 vstopnic ob določenem dnevu in uri splet obiskovalce tudi posebej obvesti. "Tako se dogaja, da imamo tudi že za dva dni vnaprej vse razprodano. Večina obiskovalcev pa je veliko bolj zadovoljna s takim načinom prodaje, kot je bila prej."

Na obisk so močno vplivale tudi ujme, ki so v zadnjih tednih prizadele Slovenijo. Ker je v teh primerih šlo za višjo silo, so vsem obiskovalcem, ki niso mogli na izbrani datum na ogled in so jih o tem obvestili, vrnili denar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija