BLIŽAJO SE INFORMATIVNI DNEVI: Primorska univerza bo za bodoče bruce organizirala brezplačen prevoz

Koper

Ob letošnjih informativnih dnevih, ki bodo za slovenske srednje šole in fakultete potekali konec drugega tedna v februarju – 14. in 15. februarja 2020, bodo na Univerzi na Primorskem (UP) ponovno organizirali brezplačen avtobusni prevoz za dijake, ki želijo svoje šolanje nadaljevati na izbrani fakulteti primorske univerze. Zainteresirani dijakinje in dijaki si lahko svoje mesto v avtobusu zagotovijo z e-prijavo.

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni, ki bodo v petek, 14. februarja, organizirala brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota–Maribor–Celje–Ljubljana–Postojna–Koper–Izola–Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00, prihod v Portorož pa okrog 10.00. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17.00 iz Portoroža. Informativni dan v petek je razdeljen na dva termina – na jutranjega ob 10.00 in popoldanskega ob 15.00 – na sedežih fakultet.

Da bi si pravočasno zagotovili mesto v avtobusih, morajo bodoči študenti izpolniti e-prijavo in posredovati podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbirajo do vključno 11. februarja. E-prijava je možna prek te povezave. Ne zamudite roka!

Fakultete Univerze na Primorskem ob informativnih dnevih pripravljajo zanimive predstavitve, na katerih bodo bodoči študenti izvedeli (skoraj) vse o študentskem življenju na Obali: kako uspešno študirati, kje se do sitega najesti in kje pridobiti študentske bone, kako se vključiti v obštudijske dejavnosti, kje poiskati sogovornike z bogatimi izkušnjami, kdaj in kje sproščeno in zabavno preživeti prosti čas itd. Ob vsem tem jih čaka še veliko uporabnih nasvetov iz prve roke. Spoznali bodo svoje novo študijsko okolje v sodobno opremljenih predavalnicah, kjer jih bodo nagovorili dekani in dekanje fakultet skupaj s predstavniki študentov in jim obenem odgovorili na vprašanja v zvezi s študijem, nastanitvijo in podobnim. 

Informativni dan bo na fakultetah Univerze na Primorskem potekal tudi v soboto, 15. februarja, s predstavitvami na fakultetah v jutranjem terminu ob 10.00.