BEOVIĆEVA PO POTRDITVI SMRTI PO CEPLJENJU: "Tudi v Sloveniji postaja očitno, da je covid-19 nevarna bolezen"

Slovenija

Predsednica posvetovalne skupine za cepljenje pri NIJZ Bojana Beović po potrditvi povezave med smrtjo dekleta in cepljenjem s cepivom podjetja Janssen ne pričakuje dodatnega upada zanimanja za cepljenje proti covidu-19 , kvečjemu pričakuje izboljšanje zanimanja. Po njenih besedah tudi v Sloveniji postaja očitno, da je covid-19 nevarna bolezen.

"Za covidom-19 je umrl že vsak 400. Slovenec, medtem ko se neželeni dogodki po cepljenju nanašajo na eno ali nekaj cepljenj na 100.000 prebivalcev," je opomnila Beovićeva. Ob tako veliki pojavnosti novega koronavirusa, kot jo trenutno imamo v Sloveniji, je razlika med tveganjem cepljenja in bolezni covid-19 ogromna, je dodala. Škoda po primeru smrti zaradi cepljenja je bila po njeni oceni sicer že narejena, "saj se zaradi dogodka veliko oseb ni cepilo, kar je vodilo v kar nekaj dodatnih smrti". Cepljenje proti covidu-19 je po njenem mnenju treba še bolj približati ljudem, ga narediti enostavnega, prav tako je treba preprečiti vrste pred cepilnimi centri in zamude pri naročanju zainteresiranih na cepljenje.

Opomnila je, da v Evropski uniji potekajo razprave o uvedbi obveznega cepljenja. Razprava je potekala tudi minuli konec tedna na eni od zdravniških konferenc na nivoju Evropske unije, je pojasnila Beovićeva. Po njenih besedah je bilo slišati kar nekaj pobud o skupni podpori zdravnikov uvedbi obveznega cepljenja, med tem ko so zdravniki iz držav z dobro precepljenostjo tej ideji nasprotovali, saj se jim ne zdi potrebna.

Beovićeva meni, da bi bila uvedba obveznega cepljenja v Sloveniji korak stran od tega, da bi ljudje končno razumeli pomen cepljenja, ne le proti covidu-19, pač pa tudi proti drugim boleznim.

Na vprašanje, če bi se morali redno testirati tudi cepljeni, je Beovićeva odgovorila, da splošna uvedba obveznega testiranja cepljenih ni smiselna, saj cepljene osebe za covidom-19 zbolevajo manj pogosto, če pa že zbolijo, bolezen večinoma prebolevajo blažje. Vložek v povečano testiranje cepljenih bi bil zato večji kot dobrobit, ki bi jo to testiranje prineslo. Je pa smiselno, da se posamezniki, tudi če so cepljeni, pred druženjem oziroma zbiranjem testirajo, saj je "to postalo neke vrste olika".

"Postopno ugašanje imunosti po cepljenju" gre po njenih besedah vsaj deloma pripisati tudi bolj sproščenemu vedenju cepljenih. "To je nekaj, kar opažamo pri nas, pa tudi po vsem svetu," je dejala Beovićeva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  01 .12. 2021 ob  17: 46
vseved, ene pametne ne izustis
vseved |  01 .12. 2021 ob  10: 41
-4
@Ištrijan, v tej državi te, hvalabogu, ne bo nihče pustil krepat na cesti . Ampak če ste tako zaverovani sami vase in mislite da je vse skupaj zarota, laž, izmišljotina,da so cepiva nepotrebna , pa pokažite da imate jajca . Ker4 če boš jutri zbolel,boš cvilu kot malo prase in tekel v bolnico.
Ištrijan |  01 .12. 2021 ob  09: 28
11
V sistemu zdravstvenega zavarovanja kot ga imamo pri nas, ki je sestavljeno iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, kar pomeni, da z urejenim obveznim in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem pri obisku zdravnika nimamo dodatnih stroškov, oziroma ničesar ne plačujemo ali doplačujemo, kateremu retardiranemu sedistu lahko kapne na pamet ideja, da ljudem, ki si vse to redno plačujejo ravno zaradi tega če se jim kaj (KARKOLI) zgodi (in morda teh storitev sploh ne bojo nikoli koristili), sedaj za zdravljeneje neke različice gripe, dodatno zaračunavat?!

Pa dobro, potem naj si sami plačujejo tudi alpinisti, ekstremni športniki, zakaj ne udeleženci v promet (motoristi npr. ker so dokazano bolj ranljiva skupina), in seveda nepogrešljivi kadilci, pijanci, narkomani, debeli ljudje,.....skratka vsi. No, potem pridemo hitro na ameriški sistem, kjer če nimaš za si plačat vsege sam, crkneš! Resnici na ljubo, takšen je tudi končni cilj določenih (temačnih) političnih sil, s takimi idejami zdaj tudi vidimo kdo podpira takšno agendo!
vseved |  01 .12. 2021 ob  07: 55
-11
Sem cepljen in zagovornik cepljenja, ampak nikakor ne podpiram ideje o obveznem cepljenju. Me pa zanima, če ste nasprotniki cepljenja pripravljeni prevzeti stroške zdravljenja če se bognedaj okužite in končate v bolnišnici na intenzivnem oddelku? Vas je toliko v hlačah, da podpišete?
Pjero Shriba |  01 .12. 2021 ob  02: 24
-8
Californija ?
Evo, tu vas tudi Californija vabi na cepljenje.
Vsekakor z uradne strani Californijske vlade, ne nekih fake sajtov.

covid19.ca.gov

kjer lepo piše:

Your actions save lives
Keep California healthy
GET VACCINATED
 |  30 .11. 2021 ob  23: 24
15
@Pjero Shriba, oboževalec sedanjosti, Californija nima ukrepov pa ima občutno najmanšo umrljivost zaradi covida v vsej ZDA. Japonska se je rešila covida brez cepljenja, Indije se ne omenja več, le zakaj? Če tebi ni potegnilo, da cepivo 1. Ni testirano ( testiranje si omogocil ti in tebi podobni ) 2. Da ni učinkovito, če lahko zboliš in širiš virus o kakšni zaščiti govorimo.
3. Nihšče ne prevzema odgovornosti za posledice, ki lahko nastopijo, stranski učinki ali smrt. In ti pozivaš ljudi k cepljenju, to počneš probono al za sendvič? In za nameček sploh ne veš kaj so ti vbrizgali v telo, niti država in ne strokovna skupina ne ve, ker je to poslovna skrivnost farmakomafije. Lepo spi še naprej pa upam da imaš veliko roko, ker je v Izraelu predvidena že 5 doza, zdaj so na četrti.
Pjero Shriba |  30 .11. 2021 ob  22: 31
-12
EU je objavila NEIZPODBITNE podatke, kako je cepljenje rešilo življena.
Te statistike je nemogoče demantirat !
Podatki so jasni kot kristal.
Kjer je precepljenost večja je žrtev manj.
Ogljete si graf , ni težko.
Za Bosanske posle pa se obrnite na kakega davčnega svetovalca našega prvega ministra.


Obala1 |  30 .11. 2021 ob  22: 20
12
@Pjero zal te statistike demantirajo…države ki imajo ( trenutno ) najvisjo precepljenost imajo tudi najvisji % obolelih ( recimo Gibraltar ki ima 100% ali Izrael In pdb ) …okrog umrlih je zadeva se slabsa ker tukaj nihce ne ve direkten ali kumulativnom uzrok ( pa ne pozabit primere iz Bosne kjer je svojcem bil nuđen denar će podpisejo, da je umrli imel Covid )
Pjero Shriba |  30 .11. 2021 ob  22: 04
-12
Oboževalci srednjega veka si lahko oddahnejo.
Tu so uradni podatki koristnosti cepljenja.
twitter.com/EU_Commission/status/1463119478099693571

Države , kjer je precepljenost večja imajo občutno manj smrtnih žrtev zaradi covida.
Po projekciji se je zaradi cepljenja v Evropi rešilo 470.000 življenj.
Alora, odložite sablje,meče,loke,vile in motike in pojdite se cepit !


manemebasat |  30 .11. 2021 ob  19: 58
16
Morilka, ti bomo ze sodili. Vsako svinjo doleti jesen.
ojoj |  30 .11. 2021 ob  19: 51
14
Umrl s kovidom ali umrl zaradi cepljenja, v čem je razlika?
Ištrijan |  30 .11. 2021 ob  19: 26
16
Brezobzirni pras...., svi.....pokvarjene!!!! Mojstri sprenevedanja! Gnil.....pohlepne! Tolpa pokvarjena!
1