BEOVIĆEVA NAPOVEDALA: Zdravnico, ki je za 50 evrov izdajala potrdila o prebolevnosti, bo pod drobnogled vzela zdravniška zbornica

Slovenija

Kot je v sredo poročala POP TV, je potrdila, ki jih lahko naročniki nato uporabljajo za izpolnjevanje pogoja preboleli, cepljeni ali testirani (PCT), izdajala zdravnica koncesionarka iz Pomurja. Potrdila o prebolelem covidu-19 je izdajala ne glede na to, koliko časa je preteklo od okužbe, in tudi brez PCR-testa.

Ob robu današnjega regijskega obiska v Pomurju je Beovićeva ocenila, da gre za dve ravni problema. Prva je upravna in se nanaša na izvajanje odloka, ki ne omogoča takega načina priznavanja prebolevnosti. Odlok namreč določa, da se pogoj prebolevnosti izpolnjuje z dokazilom o pozitivnem rezultatu PCR-testa, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar test ne sme biti starejši od 180 dni.

Bojana Beović

Odbor pri Zdravniški zbornici Slovenije pa se bo po besedah Beovićeve ukvarjal s strokovno ravnjo primera. "Trenutno serološki testi na protitelesa ne omogočajo dobre prepoznave tega, kdaj je nekdo zbolel. Ne poznamo mejne vrednosti, pri kateri bi lahko rekli, da je oseba zaščitena," je dejala.

Prisotnost protiteles se lahko uporablja kot dokaz prebolele bolezni, a pri tem ni mogoče vedeti, pred koliko časa je oseba zbolela. "To je strokovni razlog, zaradi katerega se tudi mi še nismo odločili, da bi to bil dovolj zanesljiv podatek, na podlagi katerega lahko rečemo, da je oseba prebolela in je zaščitena ter da je verjetnost za to, da bi zbolela, majhna," je navedla.

Po njenih besedah sta se samo samo dve državi v Evropi odločili, "da pogojno, na poseben način omogočata dokazovanje prebolevnosti s protitelesi".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  15 .10. 2021 ob  17: 50
VSEVED ustrli se
Obala1 |  15 .10. 2021 ob  13: 00
@ vseved zdravnica lahko vrne denar ( lahko ga tudi vrnem jaz za njo ) takrat ko bo Beovic, Jansa, Krek In vsi oni vrnili denar ki so ga “ dobili” v času te krize …In ko bo zdravstvo In policija na enak način vrnilo denar ki si ga niso zaslužili …In se zraven bom prispeval naj ti se uredijo eni zdravi mozgani :-)….vsa ta banda krade na veliko oni pa se dajo na eno zdravnico ki misli logicno In skladno temu dela ….kaj imate vi v glavah ?
vseved |  15 .10. 2021 ob  08: 33
-12
Bo zdravnica vrnila denar ,ki ga je pobrala za ničvredeno potrdilo?
Zvitalisica |  14 .10. 2021 ob  22: 36
14
Ha ha ha.... podezelska zdravnica, zdrava v glavi in srcu ovira biznis gospe, ki ima stiri sluzbe, menda denar v Gani (tako je pisal necenzurirano). Ce je slednja zdrava v glavi in srcu, presodite sami.
Bella |  14 .10. 2021 ob  22: 27
16
Mravlji, ki je sama popravljala razbito mravljisce-njen dom, se je smejala sraka: "Ne bo ti uspelo, poglej kako je vse uniceno!" In mravlja odvrne:"Mogoce mi ne bo uspelo, bom pa vsaj vedela, da sem se borila in bila na pravi strani!"
td |  14 .10. 2021 ob  22: 20
12
Protitelesa so dokaz, da je nekdo prebolel, ne vidim ovire. Vse to opletanje, da ne vemo to in ono je res ... ampak, če pomislim, da poznam ogromno ljudi, ki jih niso hoteli testirat, ko so zboleli, nimajo možnost dobit potrdila. Meni se zdi, da je ta zdravnica delala po zdravi pameti, če je te nima država.
alfa |  14 .10. 2021 ob  19: 41
13
le pazi se, da ne bodo še za to protesti...niti las da ji ne skrivite
alfa |  14 .10. 2021 ob  19: 40
16
ti beovička sebe and company vzami pod drobnogled...zdravnica je delovala humano po hipokartovi prisegi ne pa po kovid dobičkarstvu
Ištrijan |  14 .10. 2021 ob  19: 34
18
Ma daj, kaj res Beovicka?!

Kdo in kdaj bo pa koncno vzel pod drobnogled Beovicko in vse tiste, ki so omogocli in dovolili, da so z nevarnimi in neprimernimi cepivi cepili osebe, ki jih ne bi smeli in so za tem umrli (r.i.p. Katja)