BELA OBLAČILA IN POSTELJNINO PREKRIVAJO RUMENI ALI SIVI MADEŽI? S temi tremi triki se jih boste znebili

Trendi

Vsaka gospodinja ve, da bela oblačila, posteljnina, brisače in spodnje perilo s pranjem izgubijo sijočo barvo, na njih pa se radi pojavilo rumeni ali sivi madeži. Le izkušene gospodinje pa vedo, kako se teh madežev znebiti.

Rumeni ali sivi madeži se na belem blagu lahko pojavijo bodisi zaradi slabega detergenta za pranje perila bodisi, ker dolgo 'stojijo'. Če ne želite uporabljati klasičnega belila, se lahko neprijetnih madežev rešite z naslednjimi tremi sestavinami, ki jih najdete kar v vaši kuhinji.

Limonin sok

Skupaj s sredstvom za pranje perila v stroj dodajte skodelico sveže iztisnjenega limoninega soka. Oblačila operite na istem programu in temperaturi, kot bi sicer.

Soda bikarbona

Na začetku pranja dodajte dve žlici sode bikarbone v predel, v katerega običajno vlijete tekoči detergent za pranje perila. Če za pranje uporabljate prašek, dodajte sodo bikarbono med ciklom izpiranja.

Destiliran beli kis

Namesto mehčalca v predel za mehčalec vlijte skodelico destiliranega belega kisa. Poleg tega, da bodo oblačila ponovno sijoče bela in brez madežev, bodo tudi mehka in dišeča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija