ANKARAN NAKAZAL MILIJON KUPNINE: Z gostinskim objektom in hišicami je lastništvo "pod eno streho", kakšni so načrti občine?

Ankaran

Občina Ankaran je nedavno uveljavila predkupno pravico in na območju Sv. Katarine kupila gostinski objekt in pripadajoče turistične hišice, za kar je odštela dober milijon evrov. Nepremičnina bo zaokrožila ponudbo celotnega območja, ki ga bo občina uporabljala v sklopu načrtovanega Športno-rekreacijskega parka Sv. Katarina, zagotavljajo na občini.

Z nakupom zemljišča in nepremičnin na območju Sv. Katarine je občina zdaj lastnica tako športne infrastrukture in krajevnega pristanišča kot tudi objektov, ki bodo namenjeni za družbene dejavnosti, gostinstvo in nastanitev. Občina je nepremičnino sicer prevzela v posest sredi decembra, kupnino v višini 1,05 milijona evrov pa so nakazali v začetku tega meseca, so pojasnili na občini.

Na predmetnih parcelah v neposredni bližini morja v skupni površini 5423 kvadratnih metrov stoji centralni objekt za gostinsko dejavnost s petimi sobami za nastanitev in trije nastanitveni sklopi s skupno 20 sobami, namenjenimi nastanitveni dejavnosti.

Nastanitveni objekti, ki so predmet nakupa, bodo namenjeni športnikom na pripravah, za potrebe tekočega delovanja športnih aktivnosti na območju in tudi morebitnim skupinam, kot npr. počitniški tabori, ki so na tem območju pred leti že potekali.

Družabni prostor za športnike in občane

V sklopu objekta bo urejen tudi družabni prostor, ki bo na voljo občanom ter športnikom, klubom na Sv. Katarini in gostujočim športnikom. Neposredno pod objekti bo postavljen tudi fitnes na prostem. S ponudbo nastanitev z možnostjo prehrane bo občina lahko ponudila kakovostne nastanitve za širok krog deležnikov.

Športno-rekreacijski park Sv. Katarina sicer upravlja režijski obrat, ki je sestavni del občinske uprave in se bo v prihodnje preoblikoval v javno podjetje, gostinski lokal pa bo občina predvidoma oddala v najem.

Cilj ureditve Športno rekreacijskega parka Sv. Katarina je vzpostavitev športne infrastrukture, skrb za zdravje in rekreacijo občanov in obiskovalcev oz. partnerskih organizacij. Na območju bo vzpostavljeno tudi sodobno krajevno in športno pristanišče za potrebe lokalnega prebivalstva, kot tudi pristanišča za domači javni potniški promet s pripadajočo infrastrukturo.

Novi športno-rekreacijski park bo obsegal športne površine, namenjene nogometu, odbojki, košarki, vodnim športom, pa tudi bike in skate parku. S široko športno ponudbo bo območje živelo s športom vse leto, pravijo.

Za ureditev obalne pešpoti 530 tisočakov

Na območju Sv. Katarine občina načrtuje ureditev dodatnega igrišča za odbojko, igrišča s tribuno, skupni prostor za druženje športnih društev, ureditev pristanišča, plavajoči pomol za potrebe vodnih športov, ureditev gostinskega lokala in obnovo nastanitvenih objektov. Od tega bo letos dokončana obalna pešpot, območje fitnesa, družabni prostor in tudi gostinska dejavnost. Za uresničitev omenjenih poletnih načrtov je v proračunu rezerviranih 150.000 evrov.

S Športno-rekreacijskim parkom Sv. Katarina je tesno povezana nova obalna pešpot med Sv. Katarino in naseljem, ki jo urejajo. Vrednost ureditve obalne pešpoti v skupni dolžini dobrih 800 metrov, od tega 600 metrov lesenega mostovža, znaša okoli 530.000 evrov z davkom. Nova pešpot bo ob ohranjanju naravnih vrednot povezala naselje in območje športno-rekreacijskega parka, zagotovila boljše pogoje za športno-rekreativno udejstvovanje ter medgeneracijsko druženje, so prepričani na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
monty |  18 .01. 2022 ob  22: 16
-8
Občanom pa spet meglo. Investirajo v tisto fonjo kaj do oni normalni? Še dobro da do se borili proti širitev Luke in njihovega hrupa in glej nateg: imamo Luko pred vrati.
vseved |  18 .01. 2022 ob  12: 56
Hvala , Gregor.