VČERAJ NAM JE PISALA ZASKRBLJENA DRUŽINA IZ KOPRA: Danes so potrdili, plaža v Žusterni zaprta zaradi onesnaženja s fekalijami

Koper

Zaskrbljena družina iz Kopra (ime hranimo v uredništvu) nas je včeraj obvestila, da je že dlje časa ob kopališču v Žusterni mogoče zaznati močan vonj po kanalizaciji. Ta je bil še posebno močan včeraj, okoli 20. ure, o čemer so obvestili tudi Inšpektorat za okolje in prostor, Nacionalni inštitut za javno zdravje in Marjetico Koper. Danes so se odzvali v koprski občini, na kopališču je izobešena rdeča zastava.

Elektronska pošta, ki smo jo na uredništvo prejeli včeraj zvečer.

"Otroci so nam zagotavljali, da zaudarja morska voda, v njej so opazili tudi fekalije. Po prihodu domov smo ugotovili, da so vse mokre kopalke in brisače zaudarjale po kanalizaciji, smrdeli so nam tudi lasje," so opisali v svojem pismu ter izrazili zaskrbljenost, da so bili vsi, tako njihova družina kot ostali kopalci, izpostavljeni kanalizacijskim odplakam.

"V hudournik v Žusterni, ki se izteka v morje, so se izlile odpadne vode iz bližnje fekalne kanalizacije," so danes potrdili na uradnem Facebook profilu koprskega župana Aleša Bržana in dodali, da gre sicer za zelo majhne količine fekalne vode, a je Javni zavod za šport MOK kljub temu takoj na kopališču izobesil rdečo zastavo in kopalkam ter kopalcem omogočil brezplačno kopanje na bazenu. "Na terenu so že pristojne službe, ki ugotavljajo vzroke za izlitje. Šlo je sicer za manjši izpust, ki je pod nadzorom. O nadaljnjih ukrepih vas bomo sproti obveščali," so še zapisali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  02 .08. 2019 ob  18: 36
Dneve, mesece in leta občasno smrdi po merdi. Letos se lahko o tem tudi govori na glas, mogoče se bo tudi uredilo.
td |  02 .08. 2019 ob  15: 27
Lažnivci lažnivi, mesece in mesece že zaudarja tam na koncu Žusterne, kjer pride struga iz smeri bazena. Upam, da še kdo preveri koliko pritožb so morda že dobili.
Lili |  02 .08. 2019 ob  14: 28
Kako je nadzorovan, če se je folk kopal v dreku?