ANA SOKLIČ NAS BO NA EVROVIZIJI ZASTOPALA S PESMIJO 'AMEN': Vam je všeč? (VIDEO, ANKETA)

Slovenija

Pevka Ana Soklič bo Slovenijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu zastopala s pesmijo Amen. Skladbo je RTV Slovenija razkrila v sinočnji oddaji Ema, za katero jo je tudi premierno odpela. Pri produkciji skladbe je sodelovalo več kot 60 ljudi. Na velikem evrovizijskem odru jo bo prvič predstavila v prvem predizboru 18. maja.

Ana Soklič

Ema običajno predstavi 12 tekmovalcev z 12 pesmimi, žirijo in glasovanjem občinstva, letos pa so jo zaradi trenutnih razmer in lani odpadle Evrovizije, na kateri bi Ana Soklič nastopila s pesmijo Voda, zasnovali drugače.

Pred razkritjem skladbe sta voditelja oddaje Lea Sirk in Nejc Šmit popeljala skozi zgodovino najbolj odmevnih slovenskih in jugoslovanskih nastopov, saj letos mineva 60 let od prvega sodelovanja nekdanje skupne države na pesmi Evrovizije. Nekateri dosedanji predstavniki so se prek videoposnetkov spominjali svojih izkušenj z Evrovizijo in zaželeli vso srečo letošnji predstavnici.

Izvršni producent Evrovizije 2021 Sietse Bakker pa je prek videoposnetka povedal, da pripravljajo t. i. načrt B, po katerem bodo tekmovanje izvedli v prilagojeni obliki, ker ga zaradi zahtevnih razmer po Evropi in svetu ni mogoče izvesti pred 10.000 ljudmi v dvorani. Po njegovih besedah bodo kljub temu poskrbeli, da bo na istem odru v Rotterdamu nastopilo vseh 41 izvajalcev.

Vam je naša letošnja pesem za Evrovizijo všeč? Odgovorite v naši anketi (če se vam ne prikaže, pritisnite 'x'). 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Alozi |  01 .03. 2021 ob  14: 57
Iskreno se mi zdi, kot da bi Anastasia pela komad od Adele. :-) Pol tič pol miš. Prevečkrat slišano že vse. Sej je res dobro narejen komad in vse samo ni nič presenetljivega, nič novega, da bi rekel uau in si komad prepeval... Kaj pa vem.
pajade |  28 .02. 2021 ob  21: 01
-2
Skrajni čas, da se nehamo sramotit in financirat ta evrosong. Pesem je dovolj slaba in upam, da so ostale malo boljše , da nebi naša slučajno zmagala.
joe jaxson |  28 .02. 2021 ob  18: 10
super, skoraj boljše kot oratorij ?! PS; če ni "pobrala" lemozine, ne bo n'č nardila !
20 let tihozitja |  28 .02. 2021 ob  18: 00
-4
Glede na to da je evrovizija nastala z namenom povezovanja evropskih drzav in zmagovalna pesem naj bi predstavljala to pozitiv vabrejson nevem kako to da ni noben se uklopu zakaj se gre.
Opet se bo govorilo da je vse podkupljeno,zmenjeno v naprej
Ajde poj mi tih dezeven dan,zapel mi je na na na,princ zbudi se,lahko ti podarim samo ljubezen
magik |  28 .02. 2021 ob  12: 31
-4

Če govorimo o tem, da Ana predstavlja Slovenijo.... bi morala biti pesem zapeta v Slovenščini ali vsaj večinoma v Slovenščini in delno v Angleščini.
Drugače pa...lepa pesem in odlična pevka!
hribi |  28 .02. 2021 ob  11: 14
Kaj ta Sokličeva ni imela sovenscine v šoli?