AMERIKO PRETRESA GROZLJIVO DEJANJE UGLEDNE ZDRAVNICE: Umorila štirimesečno hčerko in si sodila še sama

Kronika

Newyorška onkologinja Krystal Cascetta je storila samomor, potem ko je vzela življenje svoji štirimesečni hčerki. Veljala je za zelo obetavno zdravnico, celo eno najboljših, bila je dobitnica mnogih priznanj s področja izkazovanja odličnosti v humani klinični oskrbi in sočutju. Motiv za tako nerazumno dejanje zaenkrat ostaja neznan.

Krystal Cascetta

Ugledna onkologinja je minulo soboto zjutraj ustrelila svojo štirimesečno dojenčico, nato pa je pištolo uperila še vase. 40-letna specialistka hematologije in onkologije, ki je bila zaposlena v bolnišnici Mount Sinai Hospital, je umrla na kraju, poroča ABC 7. 

"Preiskava je pokazala, da je Krystal Cascetta ob približno 7. uri zjutraj vstopila v sobo svojega otroka in ga ustrelila ter nato pištolo uperila vase," je v izjavi zapisala policija zvezne države New York. Tragedija se je zgodila na njenem domu v mestu Somers, približno 80 km severovzhodno od New Yorka. Ni jasno, ali je bil takrat v hiši še kdo.

Hiša v Somersetu, kjer se je zgodil zločin.

Cascetta je diplomirala na medicinski fakulteti v Albanyju, kjer je bila sprejeta v Gold Humanism Honor Society zaradi izkazovanja odličnosti pri humani klinični oskrbi, vodenju, sočutju in predanosti, piše v njeni biografiji na spletni strani Mount Sinai Hospital, kjer so ji podelili nagrado za sočutje, ki ga je pokazala pri ravnanju s pacienti. Njena specializacija je bila usmerjena v raziskave raka dojke.

We extend our deepest sympathies at this sad moment to Dr. Cascetta's family, friends, colleagues and patients.

Posted by The Mount Sinai Hospital on Sunday, 6 August 2023

"Ljudje, ki so bili najbližje Krystal, vam bodo povedali, da je bil poklic zdravnika v njenem DNK zapisu," piše na spletni strani podjetja njenega moža Talty Bars. Za poklic zdravnice naj bi se odločila že v otroških letih, ko je mamina najboljša prijateljica umrla zaradi raka dojke. Cascetta je bila članica Ameriškega združenja za klinično onkologijo in Ameriškega združenja za hematologijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija