AFERA NA CENTRU ZA SOCIALNO DELO: Uslužbenka sorodnikom nezakonito izplačevala socialno pomoč

Kronika

Na Centru za socialno delo v Mariboru so v minulem mesecu odkrili, da je sedaj že nekdanja uslužbenka svojemu sorodniku nezakonito izplačevala denarno socialno pomoč in si tako pridobila več deset tisoč evrov protipravne premoženjske koristi, poroča Mariborinfo. Nepravilnosti naj bi se dogajale od lanskega decembra. Zoper uslužbenko, ki je bila pomočnica direktorice, so podali kazensko ovadbo.

Foto: Mariborinfo

Direktorica Centra za socialno delo (CSD) Maribor Marjana Bravc je za portal potrdila, da je bila v začetku junija obveščena o sumih nepravilnosti. Sorodnik pomočnice direktorice Centra za socialno delo Maribor naj bi prejemal denar iz naslova enkratnih socialnih pomoči, kar je potrdila tudi neodvisna interna preiskava. 

Pomočnici direktorice so na CSD Maribor odvzeli vsa pooblastila in dostope do informacijskega sistema, saj naj bi imela "zelo široka pooblastila". Dobila je tudi odpoved. Zoper njo so zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, oškodovanja javnih sredstev in nevestnega dela v službi podali kazensko ovadbo, prejemniki neupravičeno izplačanih javnih sredstev pa bodo morali sredstva vrniti, je za medije povedala Bravčeva.

Na Policijski upravi Maribor so za Mariborinfo potrdili, da so prejeli prijavo, ki se nanaša na izplačila javnih denarnih sredstev na območju Maribora, v okviru katere še poteka predkazenski postopek, zato več informacij ne morejo razkriti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  31 .07. 2023 ob  11: 16
haha ManofSteel, bivši komunisti Komunistična partija=SDS pa kradejo že 30 let na zeeeelo veliko!!!
ManofSteel |  31 .07. 2023 ob  10: 09
-2
Socialisti samo kradejo...CSD=SD!