AFERA GROZILNIH POŠILJK POLITIKOM SE ZAPLETA: Nikoli naj ne bi prispele na njihov dom; zakaj je Hojs izbrisal svoj tvit?

Slovenija

Pošiljke z grozilno vsebino, ki naj bi jih kot prva v petek prejela premier Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin, dvigajo veliko prahu. Prejeli naj bi jih tudi v poslanskih skupinah SNS in DeSUS, pa tudi ministra Zdravko Počivalšek in Aleš Hojs. Notranji minister je sicer tvit, v katerem je javnost seznanil, da je grožnje prejel tudi sam, kmalu izbrisal. Po Facebooku je danes zaokrožil zapis domnevnega poštnega uslužbenca, ki trdi, da gre za izmišljotine, saj da bi Pošta Slovenije tovrstne pošiljke zagotovo prestregla. Podobno piše tudi portal Necenzurirano, ki naj bi imel podatke, da Janša na domači naslov ni nikoli prejel omenjenega pisma z nabojem.

Janševo pismo naj bi po informacijah portala Necenzurirano prestregla Pošta Slovenije. Tega za naš portal na pošti sicer niso potrdili, so pa nam pojasnili, da "posebej pregledajo vse poštne pošiljke za določene državne organe in državnike (npr. državni zbor, urad predsednika RS idr.), kar velja tako za njihove službene naslove kot tudi za njihove domače (stalne in začasne) naslove". Posledično se trditve anonimnega poštnega uslužbenca, ki trdi, da "rentgenski pregled pokaže vse grožnje, naboji, orožje, strupi, droge itd., kar v pošiljko ne sodi. In če to odkrije rentgenski pregled (v tem primeru bi brez najmanjših težav), pošta sama izloči pošiljko in obvesti pristojne organe", zdijo verodostojne. Novinarji portala Necenzurirano naj bi imeli informacije, da so se grozilna pisma v resnici ustavila v glavnem logističnem centru Pošte Slovenije v Ljubljani.

Omenjeni portal tako trdi, da so se politiki preprosto zlagali. Dodatne dvome vzbuja poteza notranjega ministra Aleša Hojsa, ki je denimo šele danes sporočil, da je bil tudi sam med prejemniki grozilne pošiljke - prejel naj bi zgolj naboj -, a je svoj tvit zelo hitro izbrisal.

V NSi so za STA kasneje potrdili, da so pošiljko, naslovljeno na njihovega predsednika Mateja Tonina, prestregli na pošti in je obrambni minister torej ni prejel na dom.

So se pa danes oglasili še drugi politiki, ki naj bi prav tako po pošti prejeli grožnje. Med njimi poslanksa skupina Desus, poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti, o čemer smo že poročali, in gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Po informacijah Televizije Slovenije naj bi njegovo pošiljko prestregli na pošti. V poslanski skupini SMC sicer pravijo, da groženj niso bili deležni, so jih pa ostro obsodili. V imenu poslanske skupine SMC je tovrstna dejanja kot nedopustna na Twitterju označil vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič. Ob tem je izrazil tudi solidarnost do vseh, ki so grožnje prejeli.

Je vlada želela z grozilnimi pošiljkami le preusmeriti pozornost? Kot razmišljajo novinarji portala Necenzurirano, se je z afero presekalo "razgreto politično ozračje, v katerem se Janševa vlada sooča z eno najnižjih podpor javnosti doslej".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  26 .10. 2021 ob  15: 54
12
Od kar so imeli v Polju dan odprtih vrat ga ne morejo več dobi nazaj. Odkorakal brez zdravil.
kokodek |  26 .10. 2021 ob  09: 00
17
marešalo sprejema samo pošiljke z gotovino, kaj delate tako galamo....pa še te mu prinese sestrična, najvplivnejši odvetnik ali pa prijateljica Diana...
vseved |  26 .10. 2021 ob  08: 15
Kumrovačka škola!
olor |  26 .10. 2021 ob  07: 40
Naj pokažejo pismo z znamko in žigom. Pa še potem ni za verjeti. Ojoj, kaj se še ne bodo spomnili.
Obala1 |  25 .10. 2021 ob  21: 25
18
Hojs je tvitnil vendar je potem ta tvit nepreklicno odstopil :-) Ma va cagar mona
siviovcar |  25 .10. 2021 ob  20: 42
Jaz sem sem prišu zdej domov in v kastelcu samo metek brez pisma , kaj zdej ::.