JANŠI IN TONINU GROZIJO S SMRTJO: Tarče na čelu in naboji, "nič ne bo ostalo za tabo" (FOTO)

Slovenija

Po pisanju portala Siol nekdo premierju Janezu Janši in ministru za obrambo, ki je hkrati tudi podpredsednik vlade, Mateju Toninu grozi s smrtjo. V petek sta namreč politika na domača naslova prejela kuverti z grozilnim pismom ter naboj večjega kalibra. Primer je že v rokah policije.

Vir: Siol.net

"Ti in vsi, ki te podpirajo, boste padli. Ti padeš prvi! Takoj za tabo vsi podporniki tvoje vlade. Nič ne bo ostalo za tabo. Popravili bomo napako iz leta 45. Ekipe čakajo na komando. Smrt fašizmu, svoboda narodu!" piše v pismu predsedniku vlade. Janez Janša je poleg grozilnega pisma prejel tudi fotografije, na katerih ima na čelu narisano tarčo. Tarče pa je neznanec narisal tudi na fotografijo njegove družine.

V pismu obrambnemu ministru Mateju Toninu avtor prične z žaljivkami: "Ti p***a posrana misliš, da ti bo vojska pomagala. Ne bo ti, ko ti bomo po ljudsko sodili. In kmalu pride ta čas. Direkt v glavo. Ne bo pomoči." V nadaljevanju avtor podpredsedniku vlade pove, da poznajo vse njegove poti in zaključi: "Varnost ti ne bo mogla pomagati, ker bo prehitro zaključeno. Srajca ne bo rjave barve, ampak neke druge." Tudi Tonina je v kuverti čakala njegova fotografija s tarčo na čelu.

Obema pošiljkama sta bila priložena tudi naboja večjega kalibra. Primer že preiskuje policija

Iz fotografij kuvert, ki so jih prejeli v uredništvu Siol.net, je razvidno, da sta bili pošiljki pošti oddani v Ljubljani. Očitno je tudi, da gre v obeh primerih za istega pošiljatelja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  25 .10. 2021 ob  09: 48
Res fascinantno, nobena uradna institucija nikakor ne uspe vročiti niti najbolj banalne pošiljke temu bitju, z lahkoto pa prejme takšne zadeve....Janša, kaj si Njavrotu naročil da to zmaže skupaj? Tvoji so strokovnjaki za take svinjarije! Mene ne prepričaš, dejstvo je, da je rok za (redne) volitve vedno bližji in pričakujem, da bo do takrat še in še takšnih patetičnih poskus preusmeritve pozornosti!
vseved |  25 .10. 2021 ob  08: 38
-3
@obala1, obala1 !
kokodek |  25 .10. 2021 ob  08: 10
sama drug drugemu pošiljata
štupido |  24 .10. 2021 ob  22: 51
11
Janši poštar ni mogel vročiti pošiljk za sodišče. mogoče bi mogli zaposliti tega človeka, da vroča pisma kriminalcem ?
Obala1 |  24 .10. 2021 ob  22: 02
11
Par stvari je jasnih, prva, da si to sami poslali In druga, da je to način preusmeritev ta pravih problemov na te neumne teme ….In narod ( klicimo jih ovce ) takoj zgrabijo In se zgrazajo nad takimi groznjami …dejte se zbidit In prebrat te psihopate …@pjero dej si naredi en panin z pršutom :-)
Pjero Panin |  24 .10. 2021 ob  21: 13
Kaj pomagajo nove volitve?!
Kdorkoli bo naslednji gor ne bo reku ok zdej pa maske dol,ne rabimo pct-ja,ni se treba cepit,zivljenje bo normalno.
Niti eden od protestnikov se ni zavzel za bolanega cloveka ki je rabu respirator pomagal njemu in druzini,zasledis tisino ali pa neke fore v smislu meni ni blo nic.
vseved |  24 .10. 2021 ob  20: 05
18
Ma dajte no.To je spet pasja bombica, po stari komunistični navadi , samo da se preusmeri od dogajanja v ozadju.
Martin Kacur |  24 .10. 2021 ob  19: 46
12
Ej ljudje umirite se. Nasilje rodi nasilje. To ne prinasa nič dobrega.
Še malo pa bodo volitve. Se bo takrat situacija spremenila. Bomo nekaj časa upali da bo bolje.
.