AFERA FOTOPUB V ROKAH SODNIKOV: Zoper Dušana Smodeja uvedli preiskavo

Kronika

Ljubljansko okrožno sodišče je v ponedeljek uvedlo kazensko preiskavo zoper zoper osumljenca, ki mu očitajo spolno nasilje in hude telesne poškodbe. Dušan Josip Smodej iz afere Fotopub se očitno ne bo izvlekel brez posledic, poroča Žurnal24.

Spomnimo, afera je v javnosti odjeknila lani poleti, ko se je na Instagramu pojavila stran 'Proti nasilju Dušana Smodeja – od spolnega nadlegovanja do manipualcij in finančni prevar'. Poleg Smodeja se je med obtožbami za spolne zlorabe in podtikanje droge za posilstvo znašel tudi slikar Roman Uranjek, ki je po izbruhu afere storil samomor.

Leteli so očitki o "spolnem predatorstvu", temačni perverznosti, dvojnem življenju, deviantnih nagnjenjih. Smodej je za medije vse očitke o spolnem nasilju zavrnil. Ni pa zanikal deviantnih zapisov, ki jih je pošiljal dekletom. A kot je dejal, je šlo po njegovem za fantazijo.

Ljubljanski kriminalisti so oktobra lani zaključili preiskavo dvanajstih sumov kaznivih dejanj na škodo devetih oškodovancev. Osumljenci so bili trije – Smodej, Uranjek in dekle, ki naj bi Smodeja izsiljevalo. Ovadba proti dekletu je bila zavrnjena. Prav ona naj bi odprla profil na Instagramu in razkrila afero.

Januarja letos je tožilstvo na ljubljansko okrožno sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper enega osumljenca, zaradi spolnega nasilja, omogočanja uživanja mamil in hude telesne poškodbe na škodo dveh oškodovank, so za medije potrdili na tožilstvu.

Smodej naj bi bil tudi precej zadolžen, med drugim naj bi ljubljanski mestni občini dolgoval 4.000 evrov. Kot so za medije potrdili na ljubljanski policijski upravi, poteka v zvezi s tem predkazenski postopek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija