ABONMAJI ZA LE 36 EVROV NA LETO: Prometni režim v KS Olmo-Prisoje se spreminja

Koper

Mestna občina Koper (MOK) spreminja parkirni režim v določenih delih Kopra. Odslej bodo plačljiva tudi parkirišča v Olmu in Prisojah, stanovalcem pa bodo na voljo posebni abonmaji za parkiranje v parkirni hiši Prisoje.

V Krajevni skupnosti Olmo-Prisoje se spreminja parkirni režim, s čemer naj bi uredili problem prekomerne obremenjenosti tamkajšnjih ulic z avtomobili, ki prihajajo zaradi dostopnosti tja parkirat od vse povsod.

"Parkiranje je v naši krajevni skupnosti res problematično, zato ga poskušamo urediti z MOK tako, da bodo stanovalci imeli primerna in dostopna parkirna mesta. Dogaja se nam, da so na parkiriščih v teh ulicah parkirana vozila od vsepovsod, na teh mestih stojijo parkirana več dni in zato stanovalci, ki tam živimo, nimamo kam parkirati," je težave s parkiranjem, ki naj bi jih novi parkirni režim odpravil, opisal Angel Šav, predsednik sveta KS Olmo-Prisoje.

Tako bo zdaj v veljavo stopil sklep o uvedbi javne službe upravljanja javnih parkirišč, ki ga je na junijski seji potrdil občinski svet. Ta določa spremembe v parkirni hiši Prisoje in na javnih parkiriščih v njeni neposredni bližini, na javnih parkiriščih ob Ulici Istrskega odreda, ob Oljčni poti, na ulici Generala Levičnika ter ob Dolinski cesti. Upravljanje petih javnih parkirišč v OImu in Prisojah s skupno 900 parkirnimi mesti bo prevzelo javno podjetje Marjetica Koper. 

"Z uvedbo javne službe želi občina zagotoviti tamkajšnjim stanovalcem možnost parkiranja v bližini doma, obiskovalcem ponuditi možnost kratkotrajnega parkiranja za izvedbo opravkov, uporabnikom iz drugih območij pa preprečiti dolgotrajno parkiranje na omenjenih območjih," pojasnjujejo v kabinetu župana Aleša Bržana.

Okoliškim stanovalcem – tako tistim s stalnim bivališčem v MOK kot tudi tistim z začasnim bivališčem, ki pridobijo soglasje lastnika – bodo na voljo abonmaji "po ugodni ceni, ki bo enaka ceni abonmaja za prebivalce starega mestnega jedra", zagotavljajo na MOK; trenutna cena posebnih abonmajev za prebivalce starega mestnega jedra sicer znaša 36 evrov na leto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  17 .07. 2023 ob  07: 36
Izola ima letni abonma za 26 eurov in vam se zdi 36 eurov ugodna cena? Aja pardon v Izoli plačaš 26 eurov za dobo treh let in ne eno!
frikofrkic |  15 .07. 2023 ob  11: 34
Dovolilnice za nas stanovalce so 36 evrov letno, abonmaji 20 mesečno. Je poletje, komu ziher že malo kuha v glavi.
mente |  14 .07. 2023 ob  22: 31
Dragi župan Bržan morate prej spremenit cenik pri Marjetici in pol lahko daš novico da mi prebivalci staro mestno jedro imamo abonma za 36euro na leto
mente |  14 .07. 2023 ob  22: 24
36 euro ma leto? Kateri abonma je? Mi za staro mestno jedro plačamo 20 euro na mesec.....
Kaj te briga  |  14 .07. 2023 ob  19: 34
Parkirnino uvesti tudi v Šalari, ker so nekateri avtomobili parkirani mesece, da se ne premaknejo. Parkirišče pri vrtcu šalara!
Prognostik |  14 .07. 2023 ob  16: 43
Parkirajo kjer lahko in da ni privat - to vejo, da ne smejo, sicer pajek odvaža. Soočenje pomaga, ma ne vedno, govna.
mente |  14 .07. 2023 ob  11: 35
14
Ugodna cena 20 euro? naj dajo abonma za 15 ali 10 euro za prebivalce v staro mestno jedro in prebivalci olmo-pisoje.....turisti naj se parkirajo pri stadion ali na parkirisce p r pri semedeli..... in kdo bo nadzoroval ce je placal abonma? Marjetica? ma prosim vam.... tam za trznico so zaprti (3 osebe) v pisarni in samo klepetajo in samo enkrat, prejsni mesec, so pogledali kdo je placal parkirnino tam okoli in samo na asfaltiran parkirisce pri makedam sploh niso sli..... ja tesko je hodit okoli in pogledat avte zelo tesko.....