BI RADI POSTALI SOMMELIER? Praktična znanja lahko pridobite na 20-urnem tečaju v Kopru

Koper

Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije in Vinakoper razpisujeta kratek 20-urni tečaj Uvod v kulturo vina, ki bo potekal od 9. maja do 30. maja vsak četrtek od 16.30 do 21.30 v prostorih Vinakoper v Kopru. S tem tečajem želijo vsem zainteresiranim podati osnovna znanja za odločanje o nabavi in pokušnji vin ter ostalih pijač.

Udeleženci bodo pridobili znanja iz vinogradništva, vinarstva, degustacije in postrežbe različnih vin iz vseh slovenskih vinorodnih dežel ter pomembnejših svetovnih vinskih regij. Spoznali bodo način ravnanja in obnašanja v gostinskem lokalu. Na didaktični večerji bodo predstavili osnove spajanja jedi z vini.

Po opravljenem tečaju jim bodo izdali ustrezno potrdilo

Znanja, ki jih bodo pridobili, jim bodo v veliko oporo pri vsakodnevnih ali zahtevnejših enogastronomskih dogodkih in so odlično izhodišče za poglabljanje somelierskih znanj na zahtevnejših izobraževanjih za sommelierja prve, druge in tretje stopnje.

Tečaj Uvod v kulturo vina je namenjen vsem, ki se spogledujejo s svetom vina bodisi ljubiteljsko ali poslovno. Gre za idealen tečaj osnov vinskih in sommelierskih znanj.

Foto: Jaka Jeraša

Vse, ki jih zanima tečaj, vabijo, da jim čim prej pošljejo prijavo s svojimi podatki po elektronski pošti sommelier.slovenije@amis.net ali hisa.refoska@vinakoper.si. Za informacije jih lahko pokličejo na telefon 05 66 30 147. Vsem prijavljenim bodo posredovali podroben program tečaja in dodatne informacije.

Deli novico: