136 NOVIH PRIMEROV KORONAVIRUSA: Okužbe potrjene tudi v Piranu in Izoli!

Slovenija

V torek so v Sloveniji opravili 2616 testov na okužbo z novim koronavirusom, 136 jih je bilo pozitivnih, je vlada sporočila prek Twitterja. V bolnišnicah se zdravi 65 bolnikov s covidom-19, deset jih potrebuje intenzivno zdravljenje. V torek je umrl en bolnik s covidom-19. Trenutno je v državi 1383 aktivno okuženih.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 vseh deset bolnikov, ki se zdravi na oddelku za intenzivno terapijo, tudi diha s pomočjo ventilatorja.

Torkovi podatki o okužbah se uvrščajo na drugo mesto po številu potrjenih okužb v enem dnevu doslej. Več so jih našteli le 17. septembra.

V torek so deset okužb potrdili med zaposlenimi v zdravstvu, pet med zaposlenimi v domovih za starejše in štiri med oskrbovanci domov.

Okužbo z novim koronavirusom so v torek potrdili v 57 občinah po državi; največ, 21, znova v Ljubljani, kjer je trenutno okuženih več kot 300 ljudi. V Mariboru so odkrili devet okužb, v Slovenj Gradcu osem, v Litiji šest, pet jih je bilo v Slovenskih Konjicah. Občinam z najmanj eno doslej potrjeno okužbo se je pridružil Bohinj. V Piranu in Izoli so potrdili po eno novo okužbo.

Skupaj so doslej v Sloveniji potrdili 4694 okužb z novim koronavirusom, 143 bolnikov s covidom-19 je umrlo. V minulem tednu so v Sloveniji potrdili skupaj 721 okužb z novim koronavirusom, kar je 164 več kot teden poprej. Trend se za zdaj ne umirja, ta teden je okužb že 224. Minuli teden je umrlo sedem ljudi s covidom-19, največ po tednu od 27. aprila do 3. maja. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  23 .09. 2020 ob  14: 13
aj aj aj...
pobeg v divjino...