PREVERJENO: Železniško nesrečo pri Dekanih so javnosti prikrili

Koper

Na Policijski upravi (PU) Koper so potrdili, da so bili 20. junija malo čez polnoč obveščeni o iztirjenju vlaka pri Dekanih. Poškodovanih ni bilo, nastala pa je večja materialna škoda. Preiskava še ni zaključena. Ob tem preseneča, da javnost o železniški nesreči sploh ni bila obveščena.

Poročali smo že o železniški nesreči, na katero je opozorila Civilna iniciativa Dekani. Na PU Koper so potrdili, da so bili 20. junija ob 0.17 obveščeni o iztirjenju vlaka pri Dekanih. Kot so zagotovili v odgovoru na naša vprašanja, poškodovanih ni bilo, nastala pa je večja materialna škoda.

"Policisti so na kraju opravili razgovore in obvestili ministrstvo za infrastrukturo, preiskovalca železniških nesreč in incidentov. Na kraj je prišla tudi ogledna skupina Slovenskih železnic, ki bo sestavila poročilo," so zapisali. Preiskava še ni zaključena.

Javnost o železniški nesreči sploh ni bila obveščena 

V molk so se zavili tudi na Slovenskih železnicah (SŽ). Na naša vprašanja so odgovorili zgolj to, da je "v noči iz 19. 6. na 20. 6. 2023  tovorni vlak prevozil signal za prepovedano vožnjo in zapeljal v slepi železniški tir. Izredni dogodek ni vplival na potek /pretočnost železniškega prometa."

Kot so zapisali, so bili "o izrednem dogodku obveščeni vsi pristojni organi", niso pa niti z besedo pojasnili, zakaj Slovenske železnice niso o tem obvestile javnosti. Odgovor na vprašanje, ali ima javnost pravico izvedeti, kaj se na železniških progah dogaja in ali niso lokalni prebivalci prvi, ki bi jih SŽ morale o takih dogodkih obvestiti, bomo objavili takoj po prejetju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  11 .07. 2023 ob  12: 05
CI Dekani, CI Verdnik, Svobodo Ankaran in Vsi smo Ankaran, bi treba poslat na dopust z barko. Pa da vidimo kdo preživi,

Zlatko |  11 .07. 2023 ob  11: 31
Pa kaj ženete takšno paniko,koza cela,volk sit bi rekel temu,veste koliko iztirjenj se je zgodilo ? Včasih so bila posredovanja tako hitra,da še šefi niso vedeli,da se je kaj zgodilo.To je bila solidarnost in tovarištvo,ali da se izrazim v današnjem času,prijateljstvo.