ZMAGA ISTRSKEGA IRONMANA PRVIČ V ROKE SLOVENCU: Po velikem zaostanku pri kolesarjenju, Kočar pometel s konkurenco pri teku

Koper

Koper in slovenska Istra sta včeraj gostila tretjo izvedbo polovičnega ironmana, presenetljivo je zmagal Slovenec Sašo Kočar. Tekmovalce je čakalo 1900 metrov plavanja v Koprskem zalivu, 90-kilometrska kolesarska trasa po zaledju Kopra in dobrih 21 kilometrov teka od Kopra do Izole in nazaj.

Sašo Kočar 

Kočar je prvi Slovenec, ki je dobil to mednarodno športno preizkušnjo. Po velikem zaostanku več kot treh minut ob koncu kolesarjenja je nato v teku kilometer pred ciljem prehitel Nizozemca Giela Meesena, ki je vodil večji del dirke. Kočar je v cilj pritekel s časom štirih ur, 20 minut in 35 sekund.

Nizozemec Meesen je zaostal za poldrugo minuto, tretjeuvrščeni Belgijec Toon Veldman pa je bil še šest minut počasnejši.

Joanna Soltysiak

Najboljša v ženski konkurenci je bila Poljakinja Joanna Soltysiak, ki je za absolutnim zmagovalcem zaostala za slabih 32 minut. Druga je bila Avstrijka Anja Weilguni, tretja pa Rusinja Alexandra Anchina.

Skupaj je nastopilo prek 650 športnic in športnikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  20 .09. 2021 ob  08: 45
Bravo Kocar.
Ta nizozemec je meu na zacetku kar dobro prednost,5min sigurno ce ne vec,ga je doterau nazaj od Izole,sigurno