ŽENSKA, KI PODIRA LEPOTNE IDEALE: "Prenehala sem se briti in zdaj pravijo, da izgledam kot moški" (FOTO)

Svet

"Bolj ko sem gledala in se dotikala svojih dlak na obrazu in vratu, bolj sem spoznavala, da so lep del mene in da sem ponosna na svoj videz," je povedala tridesetletna Bethany Burgoyne, poroča Daily Mail. Njene fotografije si lahko ogledate v nadaljevanju.

Burgoynova je umetnica, novinarka in ustvarjalna podjetnica iz Essexa v Veliki Britaniji, ki nima težav s kompleksi.

Vendar ni bilo vedno tako. Do 27. leta je poskušala prikriti povečano poraščenost zaradi policističnih jajčnikov in hormonskega neravnovesja. Dolga leta se je brila in voskala samo zato, da bi ustrezala vsiljenim družbenim standardom lepote in ženskosti.

Sčasoma je prepoznala absurdnost lepotnih standardov, kar ji je omogočilo, da je prevzela nadzor nad počutjem v svoji koži, ne da bi z njo manipulirala, karkoli odstranila ali karkoli izboljšala.

"Ko me ljudje sprašujejo o moji bradi, navadno to počnejo s pridihom obsojanja ali draženja v smislu, da sem videti kot človek, ki bi se moral obriti. Nekateri celo domnevajo, da se transformiram iz ženske v moškega. Vedno se trudim ostati mirna in se nanje odzvati na potrpežljiv način," je povedala umetnica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  14 .09. 2021 ob  16: 36
fotomontaža
manemebasat |  14 .09. 2021 ob  12: 48
-1
Neobicajno? A je biti kosmat ljudski obicaj?