PRVOAPRILSKA ŠALA - ŽELITE BREZ MASK ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE NA OBALO? To bi lahko bila rešitev

Koper

Obalne turistične organizacije so našle rešitev, kako bi lahko rešili prvomajsko turistično sezono, obiskovalcem pa ponudili bolj prijazne rešitve. Sprehodi bi po njihovem bili bolj sproščeni, saj ne bi bilo potrebno nositi mask, ker bi s tem predlogom vzdrževali primerno varnostno razdaljo.

Lokalne turistične organizacije vseh štirih obalnih občin so našle rešitev, kako bi turisti lahko hodili brez mask v času turistične sezone. Ker epidemiološka situacija ne napoveduje dobrih obetov in ker predvidevajo, da bodo maske na prostem še vedno obvezne tudi po 12. aprilu, so rešitev za prvomajske praznike raje poiskali drugje.

Zavedajo se, da gre za skrajno nepriljubljen ukrep, še posebej v času, ko so temperature iz dneva v dan višje. Zato predlagajo, da bi uvedli pravilo, da bi člani iste družine lahko hodili brez mask, če se bodo na sprehodu držali za vrvico, kot je to praksa v vrtcih. S tem bi zagotovili minimalno varnostno razdaljo, maske pa ne bi bile potrebne. 

Ker se prvomajski prazniki hitro približujejo in ne želijo biti nepripravljeni, so predlog že posredovali Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ). "Upamo, da bodo naš predlog uslišali in tako vsaj delno pripomogli k rešitvi turistične sezone," še dodajajo predlagatelji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  02 .04. 2021 ob  16: 54
-1
Rešitev je samo da nas zaprete do zime.Edino tako bomo rešeni.
Ankarančan |  01 .04. 2021 ob  19: 37
Dajmo rešit najprej svojo kožo, da se bomo lahko za še vrvice držali.
vseved |  01 .04. 2021 ob  17: 11
10
Spet boste zvlekli na obalo vse kar leze in gre!