'ZELENA, DIGITALNA IN VKLJUČUJOČA UNIVERZA NA PRIMORSKEM': Pripravljajo več različnih delavnic

Koper

Univerza na Primorskem deluje v smeri dobrobiti širšega družbenega okolja, zato razvija v okviru projekta 'Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem' (v nadaljevanju GDI UP) raznovrstne vsebine za različne deležnike v okolju. Gospodarske družbe, javne in druge institucije, nevladne organizacije, šole ter širša zainteresirana javnost so vabljene, da se jim pridružijo ter z njimi sooblikujejo vsebine izobraževanj in usposabljanj, prilagojenih na lastne želje in potrebe.

Leto 2023 je Evropsko leto znanj in spretnosti, zato s ponosom zastopajo nov zagon vseživljenjskemu učenju s pridihom k zelenemu in digitalnemu prehodu s spodbujanjem inovacij in konkurenčnosti.

V prihajajočih dneh se bodo tako v okviru projekta GDI UP zvrstile sledeče delavnice: v sredo, 1. februarja, ob 10. uri bo v živo na UP Fakulteti za management potekala delavnica 'Izzivi družboslovnega raziskovanja', v slovenskem jeziku. Prijave odprte za širšo zainteresirano javnost so do 27. januarja preko povezave. Več o programu lahko preberete na tej povezavi.

V petek, 3. februarja, ob 10. uri bo preko Zooma potekala delavnica 'Izzivi družboslovnega raziskovanja', v angleškem jeziku. Prijave odprte za širšo zainteresirano javnost do 27. januarja preko povezave. Več o programu pa na tej povezavi.

Od 23. do 26. januarja, UP Pedagoška fakulteta: Delavnice 'Spoznajmo zanimivi svet rastlin', ki so namenjene učencem od 1. do 5. razreda osnovne šole. V kolikor želite, jih lahko kontaktirate za izvedbo na vaši šoli! (blanka.palcic@upr.si).

30. in 31. januarja, v živo na UP Fakulteti za management: 'Osnove dobre poslovne komunikacije', a so vsa mesta že polno zasedena.

Vsi zainteresirani lahko spremljate objave vsebin, ki so namenjene širši javnosti ter se jim pridružite na zanimivih zelenih, digitalnih vsebinah, ki nas spremljajo tako pri vsakdanjem življenju kot tudi pri profesionalnem razvoju!

Vse informacije o usposabljanjih in delavnicah objavljajo sproti na spletni strani UP.

V preteklih dogodkih GDI UP so izvedli delavnico 'Unpacking human behaviour' (13. januarja) na UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT), in sicer za strokovnjake s podjetja Nielsen Lab, s katerimi so nadgradili njihovo sodelovanje in stkali nove vezi. Strokovnjaka iz Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP Famnit in HICUPa, izr. prof. dr. Matjaž Kljun in izr. prof. dr. Klen Čopič Pucihar, sta z uporabo programske opreme iMotions prikazala moč fizioloških senzorjev pri dekodiranju vzorcev človeškega vedenja in čustvenih izrazov. Udeleženci so tudi na različnih primerih spoznali postopke načrtovanja uporabniških vmesnikov.

Vabljeni k spremljanju in udeležbi delavnic in usposabljanj v okviru projekta GDI UP.