NADZORNIKI V ŠKOCJANSKEM ZATOKU PREVERILI INFORMACIJO O POGINU RIB: "Našli smo samo eno" (FOTO)

Koper

Bralec je včeraj popoldan v Škocjanskem zatoku, pri zapornici za Luko Koper, opazil več mrtvih rib. Za pojasnila smo se obrnili na Ribiško družino Koper, Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter na Naravni rezervat Škocjanski zatok.

"V Škocjanskem zatoku so pocrkale ribe, pri zapornici pri Luki Koper. Ne vem, koga obvestiti," je zapisal zaskrbljeni bralec, ki nam je poslal tudi fotografije.

Kot so povedali na ribiškem inšpektoratu, o poginu niso bili obveščeni: "Posledično ga torej inšpektorat ne obravnava. Škocjanski zatok ima svojega upravljavca, ki ima tudi službo nadzora na področju parka, zato je najbolje obvestiti njega, ker bo izpeljal ustrezne ukrepe."

Za pojasnila smo se tako obrnili na Naravni rezervat Škocjanski zatok. "Minulo soboto ob naravovarstvenem obhodu nismo opazili nobenih poginulih rib. Smo pa danes po klicu občana takoj odšli na ogled in poginulih rib na območju rezervata nismo opazili. Opazili smo eno poginulo ribo v morskem kanalu izven območja rezervata, za morsko zapornico. Zakaj je do tega prišlo, nimamo informacij," pravijo v Škocjanskem zatoku.

Ob tem dodajajo, naj občani vsak takšen dogodek sporočijo Centru za obveščanje na številko 112, ki ima vse kontakte za takojšnje posredovanje uslužbencev Škocjanskega zatoka.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija