ZARADI NACISTIČNEGA POZDRAVA NA OKTOBERFESTU V PRIPORU: Mladima Italijanoma je bilo zabavno, Nemcem pa niti ne

Kronika

Neslana šala je 24-letnima Italijanoma na Oktoberfestu prinesla veliko problemov. Po popivanju sta ob enem od izhodov izvajala nacistični pozdrav. Družba je s telefoni snemala njuno početje in se ob tem smejala in zabavala, medtem ko se ostalim mimoidočim, zlasti Nemcem, ni zdelo prav nič smešno. V Nemčiji je nacistični pozdrav prepovedan.

Italijana so varnostniki pridržali do prihoda policistov, ki so jima odredili pripor, saj 24-letnika nimata prebivališča v Nemčiji. Pripor se bo zaključil, ko bo sodnik zanju določil primerno kazen.

Izvajanje Hitlerjevega pozdrava je v Nemčiji, Avstriji in Švici prepovedan že od konca druge svetovne vojne. Medtem ko je italijanska sodna praksa v primerih rimskega pozdrava precej popustljiva, je nemško sodstvo, za razliko od njih, zelo strogo v primerih izvajanja nacističnega pozdrava v javnosti, zlasti v prestolnici nacionalsocializma. Zaradi velikih glob in zapornih kazni, neonacistične skupine na svojih srečanjih uporabljajo podobne različice pozdrava, da bi se tako izognile težavam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija