Za razvoj destinacije Obale in Krasa 400.000 evrov EU sredstev

Piran

Z oblikovanjem skupnih regijskih zgodb in konkretnih promocijskih korakov naj bi v prihodnje zaživela regionalna destinacijska organizacija Istra-Kras. Oblikovanje omenjene organizacije, katere nosilec je Turistično združenje Portorož, bo Evropski sklad za regionalni razvoj v prihodnjih dveh letih podprl s sofinanciranjem v višini 400.000 evrov.

Slovenski turizem se bo pri trženju opiral na pripovedovanje zgodb, saj pod okriljem agencije Spirit poteka projekt oblikovanja piramide slovenskih turističnih zgodb, poudarjajo v Turističnem združenju Portorož, kjer je projekt oblikovanja prepoznavnih zgodb že v teku.

Piranska občina, kjer je sedež regionalne destinacijske organizacije, ima skoraj 17.000 prenočitvenih zmogljivosti, kar je največ v Sloveniji. Večina kapacitet je v Portorožu, posebno vrednost za piransko turistično ponudbo pa imajo kulturne in naravne posebnosti, vključno z obema krajinskima parkoma, ter razgibano podeželje in samo mesto Piran, so še navedli v TZ Portorož.

Kot so iz združenja sporočili v začetku tedna, bo namreč oblikovanje skupnih regijskih zgodb in konkretnih promocijskih korakov del aktivnosti, s katerimi bo zaživela regionalna destinacijska organizacija Istra-Kras. Omenjeno gospodarsko interesno združenje je kot nosilec oblikovanja skupne destinacijske organizacije prejelo soglasje ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za sofinanciranje projekta.

Portoroško združenje se je prek razpisa gospodarskega ministrstva namreč uspešno potegovalo za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Ta bo oblikovanje regionalne organizacije Istra-Kras, ki združuje sedem obalno-kraških občin, v naslednjih dveh letih podprlo s sofinanciranjem v višini 400 tisoč evrov.

"Kakovostni hoteli so pogoj, niso pa seveda zadosten razlog za turistični obisk naših krajev. Ljudje potujejo, da bi slišali in doživeli zanimive zgodbe in v naših krajih jih imamo veliko," je razloge za tovrstne promocijske korake pojasnil direktor Turističnega združenja Portorož Jadran Furlanič.