Za mesto direktorja agencije za varnost prometa devet kandidatov

Za mesto direktorja Javne agencije RS za varnost prometa je prispelo devet pravilnih prijav. Po predvidevanjih predsednika sveta agencije Bojana Žlendra bodo natečajni postopki končani do sredine decembra in svet agencije bi o predlogu za direktorja lahko odločal do konca leta. Vlada bo predlog tako predvidoma obravnavala januarja 2014.

Na razgovor in predstavitev vizije ter programa dela bodo povabljeni vsi kandidati, ki so oddali popolne vloge in izpolnjujejo formalne pogoje. Med prijavljenimi na razpis je tudi nekdanji v. d. direktorja agencije Franc Pojbič, ki mu je mandat potekel sredi avgusta.

Pojbič je sicer po objavi novice o sumu številnih zlorab v avtošolah in programih varne vožnje kritičen tako do sedanjega v. d. direktorja agencije Igorja Velova kot do Žlendra, ki je tudi v. d. direktorja direktorata za promet na ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

V času preiskave se ministrstvo ni odzvalo

Med drugim se je v današnjem sporočilu za javnost odzval na Žlendrovo izjavo, da se v času preiskave ministrstvo ni odzivalo, saj so indici kazali, da gre za velik obseg in za zelo resna kazniva dejanja, cilj pa je bil, da se z ustreznimi materialnimi dokazi odkrijejo vsi kršilci. "Takšna izjava je evidentno kaznivo dejanje, ki zahteva takojšnje posledice," je prepričan Pojbič.

Po njegovem mnenju sta Žlender in Velov tudi soodgovorna, da se resolucija o programu varnosti v cestnem prometu med letoma 2013 in 2022 ne izvaja.

Zato je čas, "da oba odstopita s svojih mest in sprejmeta ne samo objektivno, temveč tudi subjektivno odgovornost", je še zapisal Pojbič.

 

@kp |  19 .11. 2013 ob  14: 33
Še bo Žlender guncal stolček ...