VOZNIKI, POZOR: Takšen kaos so imeli v hrvaški Istri zaradi snega (VIDEO)

Istra

Hrvaško Istro je včeraj pobelilo, kar je, po poročanju hrvaških medijev, povzročilo nemalo preglavic v cestnem prometu. Stara cesta, ki vodi do Reke preko Učke, je bila na istrski strani neprehodna, je poročal portal Glas Istre. Z reške strani je bila cesta splužena, medtem ko je bila istrska stran zasnežena. V snegu je obtičalo deset vozil, vozniki pa so več ur čakali na prihod cestne službe. Včerajšnje snežne razmere na Učki si lahko ogledate v spodnjem videu.

Vse fotografije so simbolične.

Kot je včeraj poročal portal IstraMet, so meteorološke postaje zabeležile največ snega na jugu Istre. Na rtu Kamenjak in v Medulinu je padlo 8 mm snega, v Pulju 4 mm, v Vodnjanu in Umaštini pa 1 mm. V notranjosti Istre so bile padavine neznatne.

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate, kako je včeraj snežilo na Učki.

Na Hrvaškem danes zaradi snega oviran promet

Danes zaradi močnega vetra in snega med notranjostjo Hrvaške in Reko za tovornjake s prikolicami in vlačilce s priklopniki ni odprte nobene ceste, je sporočil hrvaški avto-klub (Hak). Zaradi sneženja so danes zimski pogoji na avtocesti Reka–Zagreb med odcepoma Bosiljevo in Kikovica. Zaradi močnega vetra je na jadranski magistrali v hrvaškem Primorju na določenih delih promet dovoljen samo za osebna vozila. 

Hak dodaja, da sneži v Gorskem Kotarju, Liki, severni, severozahodni in osrednji Hrvaški. Opozarjajo tudi na poledico na cestah v notranjosti države, medtem ko dež in mokra cestišča ovirajo promet v Dalmaciji. Na avtocesti Zagreb–Split je pri južnem vhodu v predor Sveti Rok zaradi močnega vetra hitrost omejena na 40 kilometrov na uro.

Drugod po Balkanu

Iz Bosne in Hercegovine so opozorili, da sneg ovira promet v večjem delu države, posebej na severu in v osrednjem delu. V večjem delu BiH promet poteka upočasnjeno zaradi snega na cestiščih, medtem ko so v južnem delu države cestišča mokra in spolzka zaradi dežja, je poročala avtomoto zveza BiH na svoji spletni strani. Opozorili so na možne nanose zemlje in kamnov na ceste. 

V Črni gori in Srbiji promet zaradi vremena ni oviran. V Črni gori sicer opozarjajo na možno poledico in zmanjšano vidljivost, v Srbiji pa na rahlo sneženje v južnem in osrednjem delu države.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija