VAS ZANIMA, KAKO BO IZGLEDAL NOVI ZDRAVSTVENI CENTER KOPER? Prihodnji teden bodo odprli razstavo natečajnih rešitev

Koper

Mestna občina Koper bo v sredo, 27. septembra, ob 18. uri v Pokrajinskem muzeju Koper odprla razstavo natečajnih rešitev za novogradnjo Zdravstvenega centra Koper. Med šestimi sodelujočimi na natečaju so zmagovalno rešitev pripravili sodelavci podjetja A. Mlinar, d.o.o., ki bodo na odprtju razstave podrobneje predstavili svoj elaborat. Razstava bo na ogled do 11. oktobra.

Mestna občina Koper namerava z izgradnjo Zdravstvenega centra Koper na območju Urbanega središča Barka za občane na enem mestu zagotoviti celovito zdravstveno oskrbo. Julija se je tako zaključil javni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve in izdelovalca projektne dokumentacije, vse natečajne rešitve pa bo občina ponudila na ogled javnosti. Odprtje razstave s predstavitvijo zmagovalne rešitve bo v sredo, 27. septembra, ob 18. uri v Pokrajinskem muzeju Koper, vse natečajne rešitve za novogradnjo zdravstvenega centra pa si bodo zainteresirani lahko ogledali do 11. oktobra.

Na javni natečaj je sicer prispelo šest prijav, ocenjevalna komisija pa je v skladu z merili za ocenjevanje iz natečajnih pogojev na prvo mesto uvrstila elaborat Arturja Mlinarja in Simona Buriča iz ankaranskega podjetja A. Mlinar, ki bo prejelo nagrado v višini 10.000 evrov. Na drugo mesto se je uvrstil natečajni elaborat, ki ga je izdelal Ravnikar Potokar arhitekturni biro iz Ljubljane, za svoj elaborat bo prejel nagrado 7.000 evrov, 5.000 evrov pa bo za tretje mesto dobilo podjetje Prima iz Ljubljane. Med nenagrajene prijavljene elaborate bo občina porazdelila odškodninski sklad v vrednosti 4.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  22 .09. 2023 ob  20: 34
Ma šperiamo da ne bodo spet zbrali narbol mižerno varjanto kukr za nov stacjon za kurjejre. Stacjon res ni kiša ke so ble bulše druge varjante inu anka stari štacjon je biu bulši. U Kopre mora bit use mikeno inu stisnjeno kukr da smo ena mikina vas in ne taglavno mesto u slovenski istri. En malo več koraje pri zbiri projekta bim reku jest.