VAM JE DOMA DOLGČAS? To je seznam filmov o izolaciji za krajšanje časa v samoizolaciji (VIDEO)

Trendi

Britanski The Guardian je v času samoizolacije zaradi novega koronavirusa postregel s seznamom filmov, v katerih so protagonisti izolirani. Med njimi so Soba za paniko Davida Fincherja, Brodolom režiserja Roberta Zemeckisa, Svetilnik Roberta Eggersa in kultna srhljivka Izžarevanje režiserja Stanleyja Kubricka.

The Guardian tistim, ki se te dni skozi samoizolacijo prebijajo sami, svetuje ogled filma Brodolom Roberta Zemeckisa, v katerem se protagonist, ki ga igra Tom Hanks, znajde na osamljenem otoku, njegova edina družabnica pa je stara žoga. Še bolj utesnjeno, morda celo klavstrofobično, pa se bodo počutili tisti, ki si bodo čas krajšali z ogledom filma Zakopan v režiji Rodriga Cortesa, v katerem se igralec Ryan Reynolds prebudi v zakopani krsti, pri roki pa ima zgolj vžigalnik in mobilni telefon.

V premislek, ali je v naravi res vse tako veličastno, pa britanski časnik ponuja na ogled film 127 ur v režiji Dannyja Boylea, v katerem se plezalec James Franco poda na solo odpravo, ne da bi o tem sploh koga obvestil. Plezalec doživi nesrečo in ostane zataknjen pod skalo, njegova edina rešitev pa je samoamputacija.

V družbi z družinskimi člani in starejšimi otroki The Guardian priporoča ogled filma Soba režiserja Lennyja Abrahamsona, v katerem sta petletni Jack (Jacob Tremblay) in njegova mati Ma (Brie Larson) ujeta v majhni sobi brez oken. Mati sinu v tem ujetništvu pričara brezskrbnost z igrami in drugimi aktivnostmi in z njim v izjemnih razmerah tke tesno vez.

V naboru je tudi kultna srhljivka Izžarevanje režiserja Stanleyja Kubricka z Jackom Nicholsonom v glavni vlogi. Pisatelj Jack Torrance se z ženo Wendy in sinom Dannyjem preseli v gorski hotel Overlook, kjer naj bi čez zimo delal kot oskrbnik. Odročni hotel je zunaj sezone zaprt in zapuščen, se pa v njem dogajajo srhljive reči.

Še ena v sobo postavljena zgodba pa je predstavljena v filmu Soba za paniko Davida Fincherja. V njem se mati in hči, ki ju igrata Jodie Foster in Kristen Stewart, pred vlomilci v svojo hišo zatečeta v sobo za paniko, a tedaj še ne vesta, da želijo nepridipravi priti prav v sobo, kjer se skrivata.

Med številnimi filmi, ki jih The Guardian priporoča za ogled v varnem zavetju doma, je še priredba klasike Svetilnik v režiji Roberta Eggersa, v kateri igrata Williem Dafoe in Robert Pattinson. Časnik povzema besede režiserja: "Nič dobrega ne obeta, ko dva moška ostaneta sama v ogromnem falusu." V samoizolaciji, a na drugem planetu - Marsu, pa se znajde tudi igralec Matt Damon v filmu Marsovec Ridleyja Scotta. Damon igra znanstvenika Nase, ki se mora znajti, da preživi ponesrečeno odpravo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija