COVID-19 TERJAL ŠE ENO SMRTNO ŽRTEV PRI NAS: Bil je kronični bolnik s hudimi osnovnimi boleznimi

Slovenija

Ponoči je umrl oskrbovanec doma starejših iz Metlike, okužen z novim koronavirusom, sicer kroničen bolnik s hudimi osnovnimi boleznimi, je dejala predstojnica ljubljanske klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Tatjana Lejko Zupanc. V Sloveniji je pred tem umrlo že pet bolnikov s potrjeno okužbo, tudi dva oskrbovanca metliškega doma.

Na infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana sicer zdravijo 41 bolnikov, od tega 11 v enoti intenzivne terapije. Eden od bolnikov, ki so ga zdravili v tej enoti, pa ne rabi več umetne ventilacije, so sporočili prek Twitterja.

Iz UKC Maribor so sporočili, da trenutno zdravijo 19 bolnikov s covid-19, od tega so štirje v intenzivni enoti in priključeni na respirator. Dva bolnika sta v intenzivni negi tudi na Kliniki Golnik, kjer je trenutno skupno hospitaliziranih 11 bolnikov, pa so sporočili iz omenjene klinike.

Skupaj je bilo do danes v Sloveniji potrjenih 562 okužb. Šest oseb je umrlo, trije stanovalci doma starejših v Metliki, dva stanovalca doma upokojencev Šmarje pri Jelšah ter 67-letnik, ki je imel več pridruženih bolezni.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  27 .03. 2020 ob  00: 24
Po novem že vsak dan beremo o umrlih v domu Metlika.Vedno ista pesem.Razlog smrti je koronavirus.Oskrbovanec-,vanka je imela pridružene bolezni.
V zvezde se kuje zaposlene v zdravstvu.
Kljub temu,da so oni glavni krivci vsega kar se danes dogaja.Za tisti preklet teden smučanja,so uničili celo državo.
Uničili gospodarstvo,svobodo,uničili otroštvo celi generaciji ali dvem.
Vzeli življenje par starostnikom in še vsaj 30 tim ki jih čaka enaka usoda.
In oni so heroji.Pa še plačani bodo za svoje neodgovorno ravnanje.In to boljše kot sicer.
In med tem ,ko smo že vsi vedeli,kaj se dogaja med tem ko je že cela Italija bila v paniki,med tem ko se je virus že širil kot kuga in se je o tem že na veliko govorilo so še kar ignorirali opozorila in brezglavo hodili okrog.
To so ti naši današnji junaki katerim se lahko zahvalimo za življenje,ki ga živimo danes.
Mogoče bi pa ti z pridruženimi boleznimi preživeli še en božič v krogu svojih najdražjih.
A žal,ne bodo,.....