VALTER GRIZANČIČ SVARI: Zvečer ob nevihtni liniji možna tramontana!

Koper

Danes bo sprva deloma sončno, sredi dneva, popoldne in v noči na soboto pa spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Možni bodo krajevni nalivi. Na Obali in Krasu naj bi bilo pestro vremensko dogajanje predvsem med 18.30 in 21.30, možna je tudi tramontana. Termometri se bodo danes na Primorskem povzpeli do 31 stopinj Celzija.

"Od popoldneva do poznega večera so po Sloveniji možne krajevno močnejše nevihte. Možni so nalivi, sunki vetra in toča," napoveduje Valter Grizančič z vremenskega portala Ciklon.

Na Obali, Krasu in v Istri lahko pričakujemo pestro vremensko dogajanje predvsem med 18.30 in 21.30, pravi Grizančič, ki svari: "Ob morju so tekom večera ob morebitni nevihtni liniji, možni nalivi in močni sunki okrepljenega severozahodnega vetra, možna pa je tudi tramontana!"

Tudi Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bodo popoldne in zvečer v notranjosti možna krajevna neurja predvsem z nalivi in močnim vetrom, zvečer pa tudi ob morju. Poleg naše obale je močan nevihtni piš mogoč tudi vzdolž celotne zahodne obale Istre in Tržaškega zaliva. Ob tem bo možno tudi povišano valovanje in dvig gladine morja, opozarja Občina Piran, ki občane prosi, da svoje avtomobile, parkirane ob nižjih delih obale, odmaknejo na druga, bolj varna območja in preverijo priveze plovil.

Center za obveščanje ob tem še opozarja, da lahko popoldan in v noči na soboto ob krajevnih močnejših padavinah močneje narastejo predvsem manjši hudourniški vodotoki v več delih države. Ob tem so možna tudi razlivanja. Pojav je najmanj verjeten v skrajno severovzhodnem delu Slovenije. Jutri in v nedeljo se bodo pretoki rek po državi večinoma počasi zmanjševali.

Ponoči se bo vreme umirilo

Valter Grizančič

Jutri dopoldne se bo od zahoda jasnilo, na vzhodu bodo zjutraj še možne manjše krajevne padavine. Popoldne bo delno jasno, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj ploh in neviht. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 25 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno s kakšno popoldansko ploho ali nevihto, piše na spletni strani agencije za okolje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  14 .08. 2020 ob  12: 48
-1
Lepotec, sam sebi všeč. O vremenu pa se mu niti ne sanja.