V TRAGEDIJI NA VIRU UMRL OTROK: Opazili so ga na dnu bazena

Kronika

Hrvaški mediji poročajo o tragediji, ki se je zgodila na Viru. V bazenu vikend hiše se je utopil otrok, ki je po neuspelem poskusu oživljanja umrl v Splošni bolnišnici Zadar.

Kot je navedla zadrska policija, je otrok v nekem trenutku sam zapustil stanovanje v vikend hiši na Viru, kjer je bila nastanjena njegova družina, čez krajši čas pa je lastnik hiše videl otroka v nezavestnem stanju na dnu bazena in ga potegnil ven iz vode, poroča Večernji list.

Na kraj dogodka je bila poklicana nujna medicinska pomoč, ki je otroka poskušala oživljati, nato pa so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Zadar, kjer je otrok umrl.

Lastnik hiše, ki je otroka potegnil iz bazena, je povedal: "Videl sem fanta v bazenu, oblečenega. V hipu sem ga potegnil ven in poskušal pomagati na kakršen koli način. Žal ni bilo uspešno."

Župan Občine Vir Marin Radović pa je vse pozval k večji odgovornosti, da bi se izognili takšnim situacijam, poroča Zadarski.hr. "V času, ko se je zgodila tragedija, je bila mati zaposlena z drugima dvema otrokoma. Klicala je triletnika, a se ta ni odzval in že je nastala panika," je povedal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija