V OČI BODE LISTEK, NAJDEN OB TRUPLU: Ga je v hiši žrtve v Kobjeglavi pustil morilec?

Kronika

Na koprskem sodišču se je nadaljevalo sojenje Adrianu Petelinu. 60-letnik iz Devina je obtožen, da je med 1. in 2. aprilom lani v Kobjeglavi pri Komnu na grozovit način umoril 57-letnega Darja Grmeka v njegovi hiši. Slednjega so mrtvega našli na tleh ob kavču. Obtoženi krivdo zanika.

V nadaljevanju sojenja so tokrat brali listine in si ogledali fotografije umorjenega ter številne druge fotografije s prizorišča zločina. Kot je pojasnila tožilka Katjuša Poropat Lakošeljac, je po ugotovitvah Nacionalnega forenzičnega laboratorija v Ljubljani, bilo na truplu poleg vreznin še približno 23 vbodnih ran. Med njimi tudi dvojne, saj je morilec poleg manjšega noža uporabil tudi vrtne škarje.

Ogledali so si fotografije Grmekove hiše, v kateri so koprski kriminalisti našli raznorazne prepovedane droge - konopljo, heroin in kokain – v PVC vrečkah, brizgalkah, lončkih, vedrih, ob mačjem pesku.

Ob truplu sta bila tudi ročaj noža z zlomljenim rezilom in vžigalnik, na katerem so našli DNK sledi Petelina. V bližini so bile škarje, še en vžigalnik (ta brez njegovega DNK), v zadnjem žepu žrtvinih kavbojk pa 440 evrov v bankovcih po 20 evrov.

Ob truplu je ležal listič, na katerem so bili navedeni podatki obtoženega Adriana Petelina – od njegovega imena in priimka pa do njegovega naslova v Devinu in številke bančnega računa, poroča Primorski dnevnik.

Odvetnica obtoženega je ob tem spomnila, da je njegovi stranki očitan umor iz koristoljubja, ker naj bi bil Grmeku dolžan večjo vsoto denarja. "Ni logično, da bi obdolženec šel k pokojniku, računal na to, kar se bo zgodilo, na tleh pa pustil svoje podatke. Kakor tudi ni logično, da bi na kraju pustil nož s svojimi sledmi. Vse kaže na to, da mu je bilo kaznivo dejanje podtaknjeno," je dejala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija