KDO JE OSUMLJENEC ZA UMOR V KOBJEGLAVI? S Kraševcem naj bi se sprla zaradi denarja (VIDEO)

Koper

Danes so na Policijski postaji Koper predstavili preiskavo umora v Kobjeglavi, ki so jo uspešno zaključili kriminalisti PU Koper. Na novinarski konferenci sta med drugim sodelovala Primož Ogrinc, vodja sektorja kriminalistične policije na PU Koper in Damjan Miklič, vodja oddelka za krvne in seksualne delikte pri Generalni policijski upravi. Spremljali smo jo v neposrednem prenosu.

Umor 57-letnega Darja Grmeka iz Kobjeglave je po skoraj treh mesecih dobil epilog na policiji.

2. aprila ob 14.31 je na številko 113 poklicala občanka, ki je povedala, da je v Kobjeglavi našla mrtvega domačina. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in koprski kriminalisti ter dežurna zdravnica, ki je na kraju potrdila smrt. Na kraj sta nato prišli dežurna tožilka in dežurna koprska preiskovalna sodnica. Skupaj s kriminalisti so opravili ogled kraja dogodka.

Obdukcija je pokazala, da je Kraševec umrl zaradi več vbodnih ran in vreznin z ostrim predmetom. Po nekaterih infomracijah naj bi mu storilec zadal vsaj 15 vbodnih ran.

Med forenzičnim ogledom prostora, kjer so moškega našli, so kriminalisti našli več sledi, med drugim tudi sledi različnih vrst prepovedanih drog – od heroina do kokaina, konoplje in različnih konopljinih proizvodov. Opravili so razgovore z ljudmi v Kobjeglavi in v sosednjih vaseh. Izvedenih je bilo več iskalnih akcij v okolici Kobjeglave.

Po ugotovitvah koprskih kriminalistov se je 57-letni Grmek ukvarjal s preprodajo prepovedanih drog. Med njegovimi odjemalci so bili predvsem Italijani, med njimi tudi 59-letnik, ki naj bi Grmeku dolgoval v zvezi s posli z mamili večji znesek denarja.

1. aprila letos naj bi po ugotovitvah kriminalistov 59-letnik prišel h Grmeku, s katerim sta se nato zapletla v spor, ki se je končal z umorom. Osumljenec je nato v kuhinji zanetil požar, ki pa se ni uspel razširiti, in se vrnil v Italijo.

Po poročanju italijanskih medijev je umora osumljen Adriano Petelin iz Devina, ki naj bi bil zaradi poslov z mamili in tihotapljenja orožja v preteklosti policistom dobro znan.

Koprski kriminalisti so pri preiskavi umora sodelovali s karabinjerji iz Nabrežine in njihovo lokalno policijo, ki naj bi se še posebej hitro odzvala, ko so slovenski policisti zaprosili za pomoč. Predkazenski postopek je usmerjalo koprsko državno tožilstvo v sodelovanju s tržaškimi kolegi.

Osumljenca so prijeli v ponedeljek, ko so ga policisti opazili na območju Slovenije. Takoj po aretaciji je bil pripeljan k preiskovalni sodnici na koprsko sodišče, ki je na predlog tožilstva odredila pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija